FreeBox: po stopách českých vývojářů

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Po nových chapadlech od Microsoftu se zaměříme na tři české hry. Ta první bude od zkušeného Flow Studios a procvičí vaše jazykové i kulturní znalosti. Zbylé dvě od začínajících tvůrců potrápí váš postřeh nebo přesnost.

Vítám vás u dalšího dílu našeho pravidelného seriálu FreeBox. Smím vůbec mluvit o pravidelnosti? Jistě jste si všimli, že jsme minulý pátek vynechali. Jistě váš den kvůli tomu nebyl úplný, ale má to svůj důvod. Pokud jste mobilenet sledovali, tak víte, že jsme ještě museli zpracovat doslova kopu novinek a videí z veletrhu IFA. Pokud bych tak připravil FreeBox na naši pravidelnou ranní hodinu, tak si ho pravděpodobně ani nevšimnete, protože by byl zavalen dalšími věcmi. A to by byla škoda. Tak si to dnes pojďme vynahradit a dejme si tak trochu český díl. Ne úplně, ale skoro.

FreeBox #56 – Tentacles, Iconic, 66 Percent, Black & White Sheep

Tentacles: Enter the Mind

Hned první hra jde trochu mimo naše hlavní téma, ale rozhodně stojí za pozornost. Microsoft většinou pro svůj systém přináší hry jednoduché (pokud nejde jen o nějakou akvizici). Zahrajete si tak Hledání min, Wordament nebo Solitare či Mahjong. Tentokrát se však spojil s týmem Pressplay a oživil hru Tentacles: Enter the Mind. Tu si nyní stáhnete zdarma pro svůj Windows Phone a věřte, že stojí za to.

Doktor Phluff se rozhodl, že stvoří nejroztomilejší stvoření na planetě. Moc mu to nejde a hlavně mu to leze na mozek. A vy ho tak musíte zachránit a ty roztomilé postavičky mu vymlátit z hlavy. A to doslova. Pustíte se do jeho mysli a budete procházet nebezpečným prostředím. Příšerky se vám samozřejmě postaví a budou vás chtít zastavit, ale to jim nesmíte dovolit. Naopak je musíte zlikvidovat tím, že jim vytrhnete oko a pozřete ho. Čekají na vás vylepšení i bonusové předměty. A taky vynikající grafika.

Stáhnout Tentacles:Enter the Mind

Iconic

Pražští vývojáři z Flow Studios nejsou žádní nováčci. Mají za sebou řadu úspěšných her pro mobilní zařízení i desktopy. Jmenujme třeba Octagon, Sortee nebo Power of Logic. A nyní si můžete zdarma stáhnout jejich novou hru, která nese ikonický název Iconic. Vaším cílem je poznávat jména lidí, kapel a filmů podle zobrazovaných nápověd. Takových her je v obchodě spousta. Tato je však něčím výjimečná.

Filmy většinou poznáváte třeba podle plakátu nebo nějaké ikonické grafiky. Iconic na to jde mnohem mazaněji. Chce po vás, abyste poznali název filmu podle ikon, které s ním na první pohled nesouvisí. A může to být pro vás i skvělá lekce angličtiny. Co třeba znamená hned první hádanka? Žehlička a člověk (film). To je přece Iron Man! A tímto doslovným stylem řešíte všechny úkoly. Střídají se vám kategorie a pokud jednu nevyřešíte, tak nemůžete dál.

Stáhnout Iconic

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

66 Percent

Jiří Sýkora pro vás má zajímavou hříčku, která je zábavnější, než by se z obrázků mohlo zdát. Snažíte se totiž zaplnit 66 % herní plochy balóny. To není jen tak. Jednak je balón kulatý, takže vždy budete mít plno mezer, ale hlavně se v úrovni pohybuje jeden nebo více potlouků, které vám mohou vaši snahu zmařit tím, že balón při nafukování prasknou. Jakmile je už nafouknutý, tak mu neublíží. A naopak to je vaše šance.

Hra pracuje s gravitací a pokud telefon otáčíte, tak balóny padají dolů. A potlouky se od nich odrážejí. To znamená, že je můžete zamknout třeba do rohu tak, že vás už nebudou nadále ohrožovat při nafukování a vy tak v klidu budete moci splnit šedesáti šesti procentní limit. Když úroveň dokončíte, tak jdete do další úrovně, kde na vás bude čekat o jeden potlouk navíc. Hra obsahuje online žebříčky, kde můžete porovnávat svůj výsledek s ostatními.

Stáhnout 66 Percent

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Black & White Sheep on Holidays

Nakonec tu máme ještě jednu hru od českého tvůrce. Je jím Radim Šimánek, který by vám rád představil dvě ovečky na dovolené. A zatímco se jedna snaží užívat exotiky a pohody, tak ta druhá chvíli neposedí a snaží se ji nějak vytočit. Představte si, že vegetíte na řeckém pobřeží a do obličeje vám přistane rajče. To není moc hezká představa. Tedy pokud nejste ona druhá ovečka.

Herní systém vám asi připomene Angry Birds. Jedna ovce drží vždy nějaký předmět, kterým musí tu druhou trefit. Při tom se snažíte sesbírat všechny hvězdy. Musíte také počítat s prostředím, od kterého se vaše předměty mohou odrážet. Často ho ale budete využívat, třeba když potřebujete poslat míč po střeše. Podíváte se doslova okolo světa, usednete do helikoptéry i letadla. Technicky to není nejdokonalejší hra, ale šanci jí určitě dát můžete. Jen si dejte pozor na hromadu reklam.

Stáhnout Black & White Sheep on Holidays

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukáš
66 Percent je velmi povedená hra, nezdá se to, ale je chytlavá. Jinak pro ty kdo mají ios zkuste hru Bicolor, je to teď App of the Week, ale tam to překvapení z hratelnosti bylo ještě vetší, ještě když vezmu v jakém minimalismu je hra dělaná, rozhodně doporučuji.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze