FreeBox: nejhezčí motorkové rallye a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Tentokrát začneme u postřehové hry, ve které se vám dost možná zamotá hlava. Překvapivě nabídne i online multiplayer. Na motorku usedneme v v titulu s krásnou grafikou, ale i povedenou hratelností. Nakonec si ještě zahrajeme na piano a potrápíme prsty.

Jak přežít další týden v práci nebo škole? Nebo vás snad čeká nudná víkendová návštěva na chatě či u příbuzných? Snad už každý má dnes v kapse telefon, na kterém si zahraje perfektní hry. Ani za ně nemusíte platit. A jako každý pátek si i dnes představíme čtveřici titulů, které stojí za pozornost a jsou zdarma. Pro mobilní platformu Windows máme zajímavou postřehovku, ale čekají nás i motorky nebo překvapivě zábavná hra na piano.

FreeBox #155 – Running Circles, Psebay, Piano Tiles 2, Crazy Circle

Running Circles

BoomBit Games už ve vydávání svých her pro platformu Windows nepokračují, což je mrzutá zpráva. Ještě jednu z jejich repertoáru jsme si ale neukazovali, takže to můžeme dnes napravit. Running Circles vás příliš nepřekvapí svou hratelností. Bezpečně zapadá do konceptu rychlých postřehových her. Ano, těch, které na telefonech zažívají renesanci. V tomto případě se točíte v kruhu, než z něj přeskočíte do dalšího.

Running Circles

Je to rychlé, nebezpečné a dostatečně zábavné. Překážkou vám budou nejen nepřátelé, kteří se občas dokonce pohybují, ale rovněž místa spojení kruhů. Pokud se netrefíte do správného okamžiku pro přeskočení, snadno uvíznete v pasti. Během toho všeho samozřejmě sbíráte diamanty, které využijete pro nákup nových postaviček. Zajímavá je i možnost multiplayeru, díky kterému si zasoupeříte s dalšími hráči na velké mapě.

Stáhnout Running Circles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

Psebay

Pod lehce podivným názvem se skrývá titul nadmíru zábavný a vizuálně zajímavý. Nečekejte nic menšího než Elastomanii v moderním kabátku, který vizuálně připomíná Badland nebo českou hru Toby. Je to trochu netradiční spojení, neboť v závodních (a jiných titulech s auty či motorkami) hrách jsme si zvykli vídat maximální zaměření na auto či motorku. To jak vypadá, hraje první housle a fanouška motorismu by mohlo trochu mrzet, že zde uvidí jen černou siluetu.

Psebay

Ale osobně v tom vidím přínos a hezkou změnu. Nemluvě o tom, že minimalistické pojetí se týká i uživatelského prostředí. Nejen, že všechny animace jsou skutečně hezké, ale třeba hvězdičky vidíte přímo v motorce. Stylové prostředí ovšem nepřebije fakt, že po pár kolech začne jít do tuhého a při soupeření s časem narazíte na natolik členitou trať, že sotva dojedete do cíle. A to je přesně ten důvod, proč nás tento žánr stále baví.

Stáhnout Psebay

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Piano Tiles 2

Skoro jsem si říkal, jestli má vůbec smysl tento titul zařazovat do naší nabídky. Podle obrázků hra vypadá nemastně, neslaně a především nezajímavě. Když se ale podívám na délku natočených videí, u jejího hraní jsem strávil bezpečně nejdéle. Plně si ji užijete se zvuky, takže na cestách se neobejdete bez sluchátek. Bez nich byste jen bezduše klepali do displeje a dlouho by vám to asi nevydrželo.

Piano Tiles 2

Vyberete si svou oblíbenou skladbu a pokusíte se ji „zahrát“ trefováním připravených kláves na displeji. Ty se pohybují opravdu rychle a není jednoduché udržet tempo. Hraní na skutečné piano to není, ale z vlastní zkušenosti vám mohu říci, že to je ve skutečnosti ještě rychlejší a hektičtější. Tak či onak, vyberete si z hudby klasické, lidové, populární a s trochou štěstí se od hraní nebudete moci odtrhnout.

Stáhnout Piano Tiles 2

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Crazy Circle

Naše dnešní poslední hra, tradičně od Ketchapp, ani tentokrát nevynalezne kolo, jelikož se jedná o dávno prověřenou hratelnost. Točíte se v kruhu, který vás neustále vtahuje, a pokud nebudete dostatečně rychle utíkat, zcela vás pohltí. Proto musíte přeskakovat po plošinkách do vyšších pater. Už teď vás mohou napadnout první problémy. Plošinky se rovněž točí v kruzích. A to dost rychle.

Crazy Circle

Navíc se točíte i vy, což celkové situaci zrovna dvakrát nepomáhá. V tomto zmatku a vysoké rychlosti se snažíte nespadnout do propasti. Nejde o nic jiného, než trénink vašeho postřehu a reakčních schopností. Dlouhé rozvažování vede tak akorát ke konci hry. Některé plošinky vás odmění hvězdou, za které si následně můžete koupit nový tvar vaší šipky. Stane se z ní třeba vlaštovka.

Stáhnout Crazy Circle

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Redmarx
Zajima me ta Crazy Circle. Jak se to ovlada? Nejak patlanim na mobil nebo to vyuziva gyroskop? Ovladat to gyroskopem by totiz mohlo byt zajimave a hned bych si to stahl. Mam na gyroskop jen hru Drop.

Co se tyka motorek, recenzovali jste Bike Race? Freemium model, skvela hra, ale bez dokoupeni motorek v podstate nedohratelna a to same, co se tyka kampane, ktera se velmi brzo zastavi na nutnosti udelat body v multiplayeru, jinak nelze pokracovat dal ani v singlu. Kdo ma na mobilu root, tak se to da poresit neoficialne pres Luckyho, jinak ale je to skvela hra.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze