FreeBox: hrajte zdarma, ale přesto kvalitně

V pravidelném seriálu FreeBox si budeme představovat povedené tituly, které lze získat zdarma. Dnes tu pro vás máme dvě návykovky - Icon Pop Quiz a Tomb Breaker, kterým jistojistě propadnete. Dále je to shoot 'em up iFighter 2 nebo nervydrásající retro skákačka Stardash. Určitě si vyberete.

Vítám vás u prvního dílu nového seriálu FreeBox, ve kterém vám chceme přinášet tipy na zajímavé hry, které jsou zdarma. Znáte to, v obchodě toho najdete hromadu, ale kdo se tím má přehrabovat? Spousta free titulů prostě stojí za starou bačkoru a právě proto je tu FreeBox, aby vám vytáhl jen ty kousky, co stojí za vaši pozornost, i když to tak na první pohled nemusí vypadat. Tak berte všemi deseti.

Icon Pop Quiz

Jako první vybírám takovou hru nehru. V Icon Pop Quiz totiž máte jediný úkol – hádat. Jak můžete vidět na obrázcích, dostanete vždy sadu velmi stylizovaných a zjednodušených obrázků a z nich musíte něco uhádnout. Jelikož jsem filmový fanda, tak jsem se prvně pustil do kategorie TV & Film, ve které podle obrázku musíte poznat název filmu. Když uhádnete dostatečný počet filmů, tak se vám otevře další úroveň, která by měla být těžší. Občas je to ale hodně těžké, proto máte k dispozici různé nápovědy, které si kupujete za žetony. První nápovědou je krátká synopse filmu, třeba jen jednou větou shrnuto o čem to vůbec je. Občas je tam jen slovo a vás to hned ťukne. Další nápovědou je zobrazení pár písmen nebo zvýraznění potřebných kláves.

Mimo filmů můžete hádat další věci, třeba postavy z filmů, seriálů, her, komixů atd. Dále to mohou být slavní lidé, písničky a další (méně obsáhlé) kategorie, které se skrývají pod víkendovými speciály. Tam jsou nyní kategorie: postavy z her, Hry o Trůny, názvy herních titulů (tam najdete i mobilní hry), letní filmy (ve kterých budete hádat hlavně letošní blockbustery), názvy písniček nebo deskové hry.

Jelikož je hra zdarma, tak má své stinné stránky. Zaprvé to jsou otravné reklamy (na WP to není tak zlé), které vyskakují velmi často. Těch se zbavíte za poplatek 1,99 $. A když jsme u těch poplatků, tak si samozřejmě můžete dokoupit žetony pro nápovědy (žetony získáváte za správné hádání) nebo rovnou odemčení všech úrovní. Do toho ale vůbec nemusíte a já mám například hromadu žetonů navíc a nic jsem kupovat nemusel. Na závěr jen dodám, že to nemusí vypadat jako super zábava, ale nakonec tomu propadnete.

Stáhnout Icon Pop Quiz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

TIP: Recenze Zombie Road Trip – Když zombíci stojí v cestě

iFighter 2: The Pacific 1942

V dobách dávno minulých byl trh doslova přeplněn Shoot 'Em Up hrami. A nejobvyklejším námětem bylo letecké komando, které letělo nad nepřátelským územím a likvidovalo neskutečné množství nepřátel. Dnes už na tyto hry tolik nenarazíte, ale zase najdete různé tematické úpravy, kde třeba létáte za draka. Oblíbenost těchto her přisuzuji jednoduché ovladatelnosti i na starých telefonech s klasickou klávesnicí.

Podle názvu můžete poznat, že půjde o klasiku, ovládáte spojenecká letadla z druhé světové války a ničíte zákeřné přívržence Osy. Dotykové displeje ale přinášejí nové možnosti ovládání. Nenajdete tu tedy žádná tlačítka, letadlem pohybujete tažením prstu. Stejně jako v dalších podobných hrách letadlo automaticky střílí a stáčí tedy trefovat správné cíle a vyhýbat se střelám. To je trochu těžší, protože hra je hodně akční, panuje zmatek a nepřátel je skutečně hromada. S těmi tlačítky jsem trochu lhal, na boku se nacházejí podpůrné jednotky – můžete si přivolat třeba bombardér nebo další letouny.

Během hraní sbíráte bonusy, které třeba mění typ střel, body, za které dále kupujete nová letadla a podporu nebo naftu, která vám přidá životy. Na obrazovce se toho děje hodně a musíte sledovat nepřátele jak ve vzduchu, tak i na souši a ve vodě. Za skutečné peníze si můžete rychleji odemknout nová letadla, ale nuceni nejste.

Stáhnout iFighter 2: The Pacific 1942

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Tomb Breaker

Tomb Breaker je na první pohled klasikou „spoj tři“ hrou, ale není tomu tak. Nabízí totiž hratelnost, která je odlišná od podobných her a zabaví vás na dlouhé hodiny, přestože jedna hra trvá 60 sekund. Základem totiž není spoj tři, ale systém, který je tomu vzdáleně podobný. Platí, že musíte spojovat stejné kameny, ale stačí, když budou ve stejném řádku nebo sloupci. Spojit můžete klidně jen dva, ale čím víc, tím víc bodů.

Stejně tak jsou zde komba a násobení skóre. Takže musíte jet rychle a snažit se hledat kameny, které dokáží udělat co nejdelší cestu a nejlépe se při tom budou křížit. Není to vůbec jednoduché a chce to získat cvik. Vedle 60sekundového módu si můžete vyzkoušet pomalejší hru, která je omezena 20 tahy, takže máte čas si promyslet veškeré kroky.

Před každou hrou máte možnost si za gemy koupit nějaké zlepšováky – začátek s kombem 2x, plus pět sekund času nebo třeba dvojnásobek bodů za překřížení. Bonusy většinou vydrží na víc her a gemy normálně získáváte během hraní. Samozřejmě si ale můžete dokoupit za reálné peníze, kdo by to čekal! Hra je v celku velmi rychlá, jednoduchá a zábavná. Jedná se o pěkné oživení klasického casual žánru.

Stáhnout Tomb Breaker

App Store (zdarma)

TIP: Recenze Leaping Legend: Naplň kapsy zlatem a zachraň princeznu

Stardash Free

Na konec si dáme něco jednoduššího. Alespoň po grafické stránce, hra vám jinak dokáže pěkně pocuchat nervy. Jedná se o plošinovku, jejíž základ budete znát z Maria (třeba skákání na hlavy nepřátel). Cílem je posbírat co nejvíc mincí a dostat se do cíle. To ale není tak lehké, protože překážek na cestě je hodně a každá chyba vás vrátí na začátek úrovně.

Stardash rozhodně není pro netrpělivé hráče. Pokud ale máte nervy pružné a nebojíte se výzev, tak to zkuste. Pokud se vám líbí retro, tak to bude jedině dobře. Hra podporuje hardwarovou klávesnici, kde se hraje o poznání lépe. Pokud nějakou máte, tak vám sedne ještě o trochu víc.

Placená verze se liší pouze absencí reklam, takže pokud vám nějaký ten panel nevadí, tak se nemusíte ničeho bát. A pokud se vám bude Stardash líbit, tak můžete mrknout na další kousky od OrangePixel, jsou si totiž dost podobné. Hra je dostupná i pro iOS, ale pouze v placené podobě.

Stáhnout Stardash

Google Play Google Play (zdarma) App Store

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze