Leaping Legend: Naplň kapsy zlatem a zachraň princeznu
recenze

Leaping Legend: Naplň kapsy zlatem a zachraň princeznu

Chcete se odreagovat? Chcete na chvíli vypnout mozek a prostě si zaběhat a zaskákat? Rytíř v této hře zase potřebuje zachránit princeznu, sesbírat co nejvíc mincí a neumřít u toho. A právě v tom mu vy můžete pomoci. Cítíte se na to?

Občas člověk nehledá propracovanou 3D hru s perfektním příběhem, složitou hratelností a rozsáhlým světem. Občas se chce jednoduše odreagovat, zahrát si nějakou jednoduchou hříčku, která moc nezaměstná mozek, ale spíš sebere chvíli času. Ať už se jedná o nekonečné běhání, sbírání mincí nebo spojování kamínků, tyto casual hry jsou velmi oblíbené. Právě proto, že je hráč zapne a za několik minut klidně může vypnout a během toho stihne několik samostatných her.

Sběrač mincí

Leaping Legend mezi takové hry patří. Co musí splňovat? Jednoduché ovládání, neměnnou hratelnost, sbírání mincí a překonávání starých rekordů. A přesně to dělá, navíc je zadarmo. Základ je naprosto jednoduchý, máte rytíře, který chce zachránit princeznu z věže. A tak po té věži musí vyběhnout nahoru. Principem je, že se mu to nikdy nepodaří, protože věž je nekonečná a on se akorát snaží doběhnout co nejvýš.

Oproti nedávno recenzované Icy Tower zde nejde o skákání, ale o skutečné běhání. Rytíř totiž běží po zdi směrem vzhůru a může přeskočit na druhou zeď. Dále pak má hráč k dispozici dvě ovládací šipky, které mu dávají možnost vyběhnout trochu výš nebo níž (v rámci obrazovky). Pohyb nahoru a dolů je důležitý i při přeskakování z jedné strany na druhou. Snad už by to ani nebyla casual hra, kdyby se v ní nedaly sbírat nějaké mince. Ani si nejsem jistý, o co hrdinovi jde. Chce zachránit princeznu nebo si nahrabat zlato?

Tip: Recenze Icy Tower 2 Temple Jump: starší hra v novém hábitu

Jak už jsem zmiňoval výše, po princezně se budeme muset podívat jinde (třeba ve skutečném světě) a v Leaping Legend nám půjde skutečně o ty mince. Jako každá druhá (spíš každá) hra i tato obsahuje obchod, ve kterém si můžeme dokupovat bonusy nebo nové hrdiny. A to právě za mince. Výhodou je, že tato hra neobsahuje žádnou druhou měnu, která by byla dostupná pouze platícím hráčům. Takže si můžete odemknout úplně vše zadarmo. Akorát vám to potrvá déle.

Obchod

Co mezi bonusy najdeme? Zrychlovací sud, díky kterému budeme začínat rovnou na 500 metrech. Dále třeba zvýšení rychlosti, magnet na mince, dvojnásobné skóre apod. Takové bonusy jsou použitelné pouze na jednu hru a zaplatíte za ně mezi 100 až 600 mincemi. To se dá vyhrát za poměrně krátkou chvilku. Vývojáři vám to samozřejmě usnadňují a můžete si tak třeba koupit 50 000 mincí za 17,99 €. Ale nikdo vás do toho netlačí.

Kromě těchto zlepšováků si můžete kupovat nové hrdiny. Pokud vám už základní rytíř nebude stačit, tak můžete investovat nasbírané mince do někoho nového. Nejen, že dražší hrdina má lepší statistiky, ale zároveň pochází z nějaké jiné hry. Při odemykání je to trochu risk, protože vzhled hrdiny nevidíte. Takže po koupení můžete být překvapeni.

Běhání a skákání

Tím hlavním je ale samozřejmě samotné běhání a skákání. Aby to ale nebylo tak jednoduché, tak se proti vám řítí různé vražedné nástrahy. Třeba padající květináč. To tedy nebyl nejlepší příklad, ale taky ho tam najdete. Dále to jsou krvechtivá ozubená kola, která se valí po obou stranách obrazu. Musíte se jim vyhnout, stejně jako padajícím sudům, sekyrám, bombám a dalším. Postupně se rychlost zvyšuje a nástrah přibývá. Takže je dost pravděpodobné, že vás něco dostane. A je důležité zmínit, že ovládání není tak jednoduché. Sledovat překážky, skákat ze strany na stranu a ještě u toho měnit výšku dá docela zabrat. Ale za chvíli se do toho dostanete.

Na vaší straně ale ještě stojí krátkodobé bonusy, které můžete sebrat. Tak třeba štít, který vás ochrání před jednou chybou. Když seberete meč, tak můžete zničit sud, šíp, sekeru apod. Bota vás zase zrychlí. Ale bacha na to, co je bonus a co nástraha. Sekera je možná lepší než meč, ale v této hře vás tak akorát naporcuje.

Závěrem

Leaping Legend je zajímavá hříčka, která vás dokáže zabavit. Nabízí chytrý a nenásilný systém kupování bonusů a nových hrdinů. Rychlou hratelností je vhodná na krátké hraní, v tramvaji, na záchodě nebo prostě kdekoliv, kde chcete jen zabít chvilku času. Motivuje vás dosažená výška a sbírání mincí nebo postav. Někomu by mohla vadit pixelová grafika, ale já osobně s tím problém nemám. Hra vypadá stylově a pro tak snadnou hratelnost bohatě stačí. No a hlavně vám nabízí zábavu zadarmo bez zbytečných reklam.

Stáhnout Leaping Legend

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
80%
Klady
  • Nenásilný systém kupování bonusů
  • Rychlá hratelnost
  • Odemykání postav
Zápory
  • Zprvu složité ovládání
  • Nepřehlednost v obchodě
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze