Nitro Racing GO
recenze

Nitro Racing GO

Milionový závod
1

Kolik asi tak musíte investovat peněz, abyste se stali závodníkem? Podle této hry skutečně hodně. Věřte, že miliony vám jednoznačně stačit nebudou.

Kdo by neměl rád auta? Jistě se tací najdou, ale jedno je jisté – žluté auto v ikoně vyobrazené z ostrého úhlu garantuje adrenalinové závody a parádní zábavu. Hru jsem hned po objevení v obchodě stahoval a doufal jen v to nejlepší. Kdybych se ale díval pořádně, tak hned uvidím, že obrázky sice slibují různá auta a rychlou jízdu, ale něco podstatného tu nehraje. Místo závodů jde o klikačku!

Nitro Racing GO – videorecenze

Klikující auta?

Představte si auto dělající kliky (když vzpomenu na Černého klikující autobus, zas tak vtipně to nezní). Tato hra pro nás bude záhadou, kterou rozlouskne snad jen sám Hercule Poirot. Pojďme se tedy na celý tento případ podívat pořádně. Jsou v ní vůbec nějaká auta? Na tuto otázku díkybohu musím odpovědět kladně. Dokonce by se dalo i říci, že jedno takové auto řídíte. Po velmi dlouhou dobu bude i žluté, jak slibuje už ikona hry.

Vraťme se k těm klikům. Velká proradnost totiž spočívá v tom, že namáhat se nebude auto, nýbrž vy sami. Ne snad, že byste se převlékli do cvičebního úboru a na písknutí padli k zemi. Bohatě bude stačit klikání (nebo spíše ťukání?) na displej. I to bychom mohli považovat za formu cvičení. Schválně to zkuste navrhnout na nejbližší hodině tělocviku, pokud jste ještě školou povinní.

Auto jako investice

V našem případě vyvstává další otázka. Auto tedy řídíme klepáním na displej? Ano i ne. Ono totiž jede bezpečně zcela samo (a přitom to není Tesla). Klepáním se ale zrychluje. Cesta je naštěstí rovná a zatáčet vůbec nemusíte. To je evidentně jen pro sraby – správní chlapi jezdí bez okolků rovně a na plný plyn. Právě s tím plným plynem je však trochu problém. Jestli na to chcete pořádně šlápnout, budete na to muset pořádně ťuknout.

Některé stopy rovněž naznačují, že za předjíždění protivníků získáváte peníze, které lze proměnit v hodnotná vylepšení. Těmi své žluté auto posunete na vyšší úroveň. Stále bude žluté a na oko pojede stále stejně rychle, ale v kuloárech se proslýchá, že se mu dostane výrazně lepšího hodnocení. Pod kapotu dostanete i řadu bonusů, mezi kterými hraje prim nitro. To vás na krátkou dobu výrazně zrychlí, čímž vyděláte více peněz.

Případ se chýlí ke konci

Musím říci, že své podezření již mám. Co vy, už jste uhádli, kým je dnešní podezřelý? Pojďme si to hezky shrnout nad šálkem dobrého čaje. Nitro Racing GO nás skutečně obelhal. Má sice volant, ale nezatáčí. Má dokonce i brzdy, ty ale nebrzdí. A řadící páka? Ta vůbec neřadí! Jistě nemohlo ujít mému ostrému zraku a brilantnímu úsudku, že se vskutku jedná o prachsprostou klikačku po vzoru Cookie Clicker, která se jen jako závody tváří.

Jsem možná pouhým detektivem, ale říkám si, že hra mohla být výrazně lepší, kdyby se předlohy tolik nedržela. A dokonce si dovedu představit, že do toho autoři dostanou více závodních prvků. Čas od času možná táhnete prstem, abyste získali možnost zhlédnout reklamu pro bonusy, ale co takhle opravdové zatáčení pro více peněz, klepání na konkrétní místa a větší účast ve skutečném závodě? V tuto chvíli jde vážně jen o klikačku, kde je závodění prázdnou kulisou. A nejhorší na tom je, že k novým autům se jen tak nedostanete. A za skutečné peníze vás vyjdou na tisíce korun. To je učiněné šílenství.

Závěr

Nitro Racing je přesně ten typ hry, který vás může zcela pohltit a sebrat vám moře času, abyste ho po určité době odinstalovali s tím, že to přece nemá žádný smysl. Nemá – snažíte se o neustálý růst a zvyšující se zisk okamžitě proměňujete v nová vylepšení, až se dostanete do nesmyslných čísel. V žádném případě to není dobrá hra, i když na první pohled může vypadat zajímavě. Ve výsledku je to akorát černá díra pohlcující váš čas a v horších případech i peníze. Klidně to zkuste, ale neříkejte, že jsem vás nevaroval.

Stáhnout Nitro Racing GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Hodnocení
50%
Klady
  • slušná grafika
  • atraktivní téma
Zápory
  • nevyužitý potenciál
  • vysoké ceny miktrotransakcí
Diskuze ke článku
Vojtěch Doležal
Udělej te rezenzi na nějakou střílečku. Například něco jako je cs:go na pc.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze