FreeBox: hlavně se nenamočit a další skvělé hry zdarma

4

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Po krátké pauze jsme zpět a začneme hned těžkou prací. Stane se z nás totiž strojvedoucí. V další hře se pokusíme inovovat klasiku z roku 1984. Nakonec nás čeká ještě tancování mezi kapkami deště a lehce zvláštní poskakování v autech.

Zdravím vás po delší odmlce. Přestože jsem v minulém dílu upozorňoval na krátkou přestávku, tak se nám samozřejmě nahromadila řada dotazů zda FreeBox definitivně končí nebo proč jakože není. A mám pro vás dobrou zprávu. Svět nekončí a FreeBox definitivně je. A vrací se v tradiční sestavě. Začneme předělávkou jedné české klasiky, pak se necháme unést hrou od EA, unikneme před deštěm a v samém závěru přijde hra od vydavatele, který náš seriál zásobuje téměř pravidelně.

FreeBox #71 – Vlak, Tetris Blitz, Don’t Get Wet, Jump Car

Vlak

Originální freeware hra Vlak z roku 1993 slavila velký úspěch. Mladší ročníky ji na MS-DOS asi nezažily, ale díky předělávce Martina Suchana si ji mohou zahrát na svém telefonu s Windows Phone. Tato věrná kopie se drží předlohy a také nabízí padesát úrovní, ve kterých se musíte postarat o náklad a dovézt ho do cíle. Že vlaky jezdí po kolejích? S tím si nedělejte hlavu. Zdarma navíc získáte úplně plnohodnotnou verzi.

A co takový vlak vlastně může sbírat? Od vzácných diamantů, přes stromy až po zvířata ze zoologické zahrady. Nevíte jak si představit hratelnost? Je to velmi snadné. Hra má asi nejblíže k hadovi. S každým sebraným nákladem se vám přidá jeden vagón. Samozřejmě nesmíte narazit do zdi, ale ani do sebe. Hra je zároveň o logickém uvažování – musíte zvolit tu nejvhodnější cestu, abyste se neuzavřeli mezi vlastními vagony.

Stáhnout Vlak

Tetris Blitz

EA je považován za vrcholného ničitele všeho na co sáhne. Rusko teď sice není úplně v kurzu, ale o kvalitách původní hry z roku 1984 jistě není možné pohybovat. A na té staré známé hratelnosti není potřeba nic měnit. Tetris Blitz se ale s původní myšlenkou snaží trochu zahýbat po vzoru moderních mobilních her. Co to znamená? Zrychlit hratelnost, přidat efekty, bonusy a samozřejmě taky free-to-play prvky. Otázkou tedy zůstává – nezničili to v EA?

Deset kostek vodorovně v řadě je to co chcete. Nové dílky vám chodí náhodně a vy s nimi musíte naložit tak, abyste si pokud možno neuzavřeli spodní řádky. Dílky samozřejmě můžete otáčet a umisťovat podle libosti. Hra vám vždy několik pozic nabídne pro ulehčení sama. Pokud budete rychlí, tak si odemknete zuřivý mód s rychlejším získáváním bodů a dalšími výhodami. Nechybí ani využívání dokoupitelných bonusů, třeba magnetů.

Stáhnout Tetris Blitz

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Don’t Get Wet

Milá grafika a příjemné prostředí? Tak to bude jistě nějaká jednoduchá a veskrze oddechová hra. Co jiného také čekat od tancování mezi kapkami deště. Hned vás musím upozornit na to, že to tak vůbec není. Hra Don’t Get Wet vůbec není snadná ani oddechová. Naopak se u ní pěkně zapotíte, až budete mít pocit, že se hrdinové hry musí schovávat před vaším kapajícím potem.

Takže cíl je jasný. Máte dvě postavy, které se musí vyhýbat kapkám. To ovšem není úkol tak triviální, jak by se mohlo podle strohého popisu zdát. Vezměte v potaz, že ovládáte dvě postavy zároveň. A to je vždy problém. Musíte si všímat obou stran najednou, nepoplést si je a zvládnout každou ruku zvlášť. Pro cvičeného pianistu je to brnkačka, ale mě to tedy vytáčelo do ruda. S řádným tréninkem vám to půjde. Určitě se u hry ale zabavíte.

Stáhnout Don't Get Wet

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Jump Car

Zas a opět. Co by to bylo za FreeBox, kdyby nemohl skončit s další hrou od Ketchapp. Teď už jen doufám, že toto vysoké tempo udrží i nadále, ať sem mám co dávat. Alespoň minimálně na příště tam ještě něco mají, pak se uvidí. Já jim držím palce. Ale co tu máme dnes? Docela běžnou věc – skákající auta. Tedy, vy řídíte auto, které má skvělou vlastnost, že umí skákat. A to samozřejmě znamená, že budete skákat výš a výš až do výšin nebeských.

Ne všechny plošinky jsou ale bezpečné. Některé jsou vyloženě nehostinné a narazíte na nich na protijedoucí auta. Do nich samozřejmě nesmíte jakkoliv nabourat, takže si musíte dávat pozor. Při skákání máte dvě možnosti – jednoduchým ťuknutím přeskočíte auto na stejné plošince a zůstanete na ní, či podržením vyskočíte na plošinku další. Samozřejmě si musíte dát pozor, ať už toho nenabouráte. Blbost? Vlastně ano, ale já se vás ptám… proč ne?

Stáhnout Jump Car

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Leo Garet
Sorry, že budu hnidopich takhle po ránu, ale... Že se máme ve Vlaku "posrat o náklad"? :D Ale dobrá hra, je to poprvé, co bych chtěl WP. :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze