FreeBox: futuristická vlaštovka a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Tentokrát začneme u mozkového cvičení a zkusíme si v čem jsme dobří a kde naopak potřebujeme zabrat. Nebude chybět ani válka v krásně vypadající strategii. Nakonec ještě poboříme nejedno město a poletíme rychle jak blesk futuristické závody.

No, neříkal jsem to minulý týden? Ani si toho nevšimnete a bude tu další díl. Tentokrát z toho mám velmi dobrý pocit, ukážeme si totiž opravdu zajímavé hry. Docela překvapivě mě nakonec nejvíc bavila ta poslední, tak ji nepřehlédněte. Začneme ale u lehkého procvičení mozku, což, jak se zdá, může být i zábava. Také nás čekají těžké válečné časy a pak si spojíme demolici s ježděním. A právě v poslední hře nás čeká neuvěřitelná rychlost.

FreeBox #136 – Mind Games, BattleTime, Flail Rider, BARRIER X

Mind Games

Kdybych řekl, že se jedná o malou sbírku miniher, tak bych lhal. Je to sbírka miniher, ale rozhodně ne malá. Každé z těchto cvičení nabídne jasný a jednoduchý způsob, jak procvičit nějakou konkrétní mozkovou funkci. V aplikaci je navíc zabudovaný systém, kteří měří vaši úspěšnost a ukazuje vám, které kognitivní funkce potřebujete procvičit a jaké jsou vaše silné nebo slabé stránky.

Mezi minihrami najdete třeba procvičení postřehu nebo paměti. Každá minihra zkouší něco jiného, ačkoliv se mám mohou zdát podobné. Samozřejmě nechybí řada chytáků, kdy musíte rychle pozorností přeskakovat z tvaru na barvu. Nejde to hrát mechanicky, neustále musíte být ve střehu a přemýšlet. A to je právě největší předností této hry, přestože v ní nevybuchují auta a nelétají projektily ve zpomaleném čase.

Stáhnout Mind Games

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store (zdarma)

BattleTime

Hned na první pohled vás BattleTime může zaujmou svou velmi povedenou grafikou, která vypadá skoro jak z papíru. Je to ovšem strategie vycházející z Mushroom Wars, kterou naprosto zbožňuji. Systém je velmi podobný, s několika drobnými změnami – například můžete označit více budov najednou a poslat z nich jednotky do jednoho cíle zároveň. Rozhodují počty a občas se vyplatí chvilku počkat, až se protivník vyčerpá.

Každou úroveň budete moci projít několikrát na několik různých obtížností. Tím se jednak ověří, zda jste schopni ustát opravdovou výzvu, ale zároveň najde využití vylepšení, které si za vydělané mince můžete koupit. Do vaší armády se pak přidají další jednotky a věže obsadí noví obránci. A pokud by vás to hodně bavilo, tak si hru můžete zkusit i v oldschoolové edici, která už ale bohužel není zdarma.

Stáhnout BattleTime

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Flail Rider

Pokud zvažujete stažení této hry, tak by měla rozhodnout jediná otázka – máte rádi destrukci? Chtěli byste se vtrhnout do města a obří demoliční koulí zlikvidovat vše v dosahu? Tato hra představuje zajímavou kombinaci ježdění a bourání. Usednete totiž do auta, ke kterému je na řetězu přidělaná ohromná koule, která je navíc osázená bodlinami. A asi vás nepřekvapí, že body budete získávat za zničené budovy.

Není to tak snadné, protože auto samo po nárazu už není schopné další cesty a roztočení koule je předně otázkou odhadu. Mnohokrát se vám stane, že místo likvidování domů zlikvidujete hlavně své auto. Hry jsou rychlé, náhodně se mění prostředí a čas od času seberete nějaký ten bonus. Za nasbírané mince si samozřejmě odemknete nová náhodná auta. Nechybí mezi nimi opravdu bizarní kousky.

Stáhnout Flail Rider

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

BARRIER X

Konečně se dostáváme k tomu zmiňovanému klenotu. Neohromí vás množstvím obsahu, ale jeho prezentací. Už po prvním zapnutí bude zřejmé, že vás čeká rychlá jízda. Jste vlaštovkou, která letí futuristickým světem. A letí neuvěřitelně rychle. To vše doplňují dynamické efekty a překážky, které rychle míjíte. Samozřejmě nemohu zapomenout ani na hudbu, která vše jen umocňuje.

Snad nebudu znít příliš teatrálně, když řeknu, že tuhle hru musíte vyzkoušet. Chce po vás zdánlivě jednoduchý úkol – vydržet na trati alespoň půl minuty pro odemknutí další úrovně. To však není snadné a kolikrát jsem naboural jen několik sekund před koncem. Překážky jsou sice signalizovány červenou barvou, ale jejich rychlý sled umí udělat svoje. S dalšími úrovněmi se do toho zapojí i další barvy a typy překážek.

Stáhnout BARRIER X

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)