FreeBox: dopravním magnátem a další skvělé hry zdarma

1

Je tu pátek a s ním i další díl FreeBoxu, kde si ukazujeme zajímavé hry zdarma. Dnes se vydáme prozkoumat hluboký vesmír. Hned v první hře se budeme muset postavit neznámým „vesmírným věcem“, zatímco v druhé hře usedneme do pohodlného manažerského křesla. Nakonec se vzneseme do oblak v doprovodu sexy pilotek.

Ani jste si nevšimli a uplynulo celých sedm dní. Nepředpokládám, že by vás už všechny hry z minula přestaly bavit (Respawnables asi ne, Snake možná ano), ale je čas na další. A i dnes se nebudeme snažit celý díl nějak tematicky propojit. Prostě si ukážeme čtyři fajn hry, které se dají hrát zdarma. V té první se pokusíme zlikvidovat „vesmírné věci“, pak nás čeká byznys, ve kterém dostaneme na starosti dopravní firmu. Třetí hra nás zavede rovnou do retro-vesmíru a nakonec se vzneseme ve stylovém válečném letadle.

FreeBox #38 – Shoot Space Things, Transport Tycoon, Hectic Space, Bombshells

Shoot Space Things

Čtveřice českých vývojářů na brněnském FITu za pouhých 32 hodin (v rámci GameDev Marathon) zvládla vytvořit poměrně zajímavou hru. Jmenuje se snadno a přesně tím vystihuje svou náplň. Vaším úkolem není nic složitějšího než létat po místnosti a ničit všechny „vesmírné věci“, které se vám dostanou do cesty. K tomu vám slouží dva joysticky. Jedním létáte po úrovni, ten druhý slouží ke střelbě.

Během hodnocení hry je třeba přihlédnout k okolnostem jejího vzniku. Za jejím vydáním není nezkrotná touha po výdělku, ale naopak nadšení pro vývoj. Pravděpodobně vám nevydrží na dlouhé hodiny, ale na chvilku vás jistě pobaví. V telefonu vám zabere okolo deseti megabytů, takže si ji můžete klidně nechat na chvilkovou nudu. Vaším cílem je hlavně vydržet co nejdéle. Ale věřte, že to moc dlouho nebude.

Stáhnout Shoot Space Things

Google Play (zdarma)

Transport Tycoon Lite

O této hře jsme u nás již psali. Jedná se o port klasické strategické hry, která patří k vůbec nejoblíbenějším. Open Transport Tycoon Deluxe se hraje dodnes a nyní si tento simulátor dopravní společnosti můžete vychutnat i na vašich tabletech nebo telefonech. Některé prvky jsou zjednodušeny a velké změny dostálo ovládání, aby bylo pohodlnější pro dotykové obrazovky.

V této verzi zdarma budete omezeni na několik připravených scénářů. Ty vás naučí základy stavění a budování dopravních cest. Na začátku se naučíte převážet lidi v MHD nebo dopravovat suroviny z jedné továrny do druhé. I když třeba hru znáte z počítače, tak si raději návody projděte, protože se ovládání dost změnilo. Pak se můžete pustit i do volnější hry, kde ovšem nenajdete všechny možnosti. Na zkoušku to ale stačí bohatě a pak už je na vás, jestli si plnou verzi koupíte nebo ne.

Stáhnout Transport Tycoon

Google Play Google Play (zdarma) App Store App Store (zdarma)

Hectic Space

Tato hra vám nenabízí žádný složitý příběh, postavy nebo nějaké možnosti. Jedná se o frenetickou shoot-em-up akci. Pravidla vám budou jasné hned, když vaše loď vystartuje – nesmíte se nechat zničit a naopak vy musíte zlikvidovat vše, co vám bude stát v cestě. Ovládání je velmi jednoduché. Tažením nahoru nebo dolů určujete výšku rakety a snažíte se tak vyhnout nepřátelským střelám. Pokud nestihnete nepřítele zdolat, tak se mu raději vyhněte.

Retro grafika tomuto žánru sluší a všudypřítomné výbuchy a efekty vás budou při hraní bavit. Máte tři životy, a když o ně přijdete, tak hra končí. Vy se ale snažíte nahrát co největší skóre, v čemž vám budou pomáhat lepší zbraně. Ty můžete čas od času sebrat. Některé mají doslova destruktivní účinky. Jedna třeba vystřelí velikou šipku, která smete vše v cestě, jindy vystřelíte rotující šrapnel, který také sám střílí. Zbraní je hodně a na konci svůj výsledek můžete porovnat s ostatními hráči.

Stáhnout Hectic Space

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Bombshells: Hell's Belles

A nakonec se ještě jednou vydáme do vzduchu. Tentokrát v kůži sexy pilotek. Nečekejte žádný simulátor, tato hra je čistokrevnou arkádou. Vyberete si jednu z pilotek, se kterou začnete svou kariéru. Vylepšujete své letadlo, případně můžete kupovat úplně nové. Jelikož je hra zdarma, tak zde narazíte na spoustu mikrotransakcí, díky kterým budete moci získat nejlepší letadla nebo zbraně okamžitě. To však není nutné.

Na výběr máte z několika různých misí. Jednou půjde o kampaň, která před vás vyskládá vždy nějaké úkoly, pak můžete hrát třeba časovku, ve které musíte zničit co nejvíc letadel v co nejkratším čase. Nechybí ani multiplayer, kde se můžete postavit dalším hráčům v souboji nebo je také můžete využít jako další letce při plnění úkolů. Zdarma je to rozhodně dobrá nabídka, kterou byste měli vyzkoušet.

Stáhnout Bombshells: Hell's Belles

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)