Epic Games dnes spustil alternativní obchod s hrami pro Android i iOS

1
Epic Games dnes spustil alternativní obchod s hrami pro Android i iOS
Fotografie: Epic Games
  • Znamená to, že v Evropské unii se otevírá možnost hrát Fornite na iPhonech
  • Vývojář kromě spuštění Epic Games Store oznámil, že hry bude nabízet i v dalších alternativních obchodech

Epic Games před pár hodinami oznámil, že obchod Epic Games Store je k dispozici pro iOS v Evropské unii a zařízení se systémem Android po celém světě. Při spuštění jsou v obchodě k dispozici hry jako Fortnite a Rocket League Sideswipe či novinka Fall Guys. Vývojář dodává, že pracuje na tom, aby v budoucnu umožnil všem nabízet hry a aplikace prostřednictvím obchodu Epic Games Store. Kromě toho Epic oznámil, že přináší jeho hry do nezávislých mobilních obchodů, jako je AltStore PAL, jenž jsme pro vás v minulosti vyzkoušeli.


Epic Games se nicméně stále nelíbí to, že je proces instalace alternativních obchodů prozatím zdlouhavý – podle jeho vyjádření kvůli tomu, že společnosti Apple a Google celý proces záměrně komplikují. „Nadále bojujeme u soudů a spolupracujeme s regulačními orgány po celém světě, abychom odstranili protisoutěžní podmínky, které Apple a Google vnucují vývojářům a spotřebitelům, a mohli tak vytvořit lepší obchod pro všechny,“ stojí v prohlášení. Jak stáhnout a nainstalovat obchod Epic Games Store do zařízení s Androidem a iOS, přitom můžete vidět ve videích níže.

Návod na instalaci Epic Games Store pro iOS


Návod na instalaci Epic Games Store pro Android


Epic Games také dodává, že kromě jiného plánuje přinést jeho hry do obchodu Aptoide pro iOS v EU a do obchodu ONE Store pro Android. Epic Games Store pro iOS je zatím dostupné pouze v Evropské unii, v dalších částech světa tuto možnost Apple stále nenabízí.

Karta se obrací a mobilní ekosystém se konečně otevírá konkurenci. Jsme vděční Evropské komisi, že nám umožnila spustit obchod Epic Games Store a nabídnout naše hry uživatelům iOS v Evropské unii. Nyní mají evropští uživatelé iOS a všichni uživatelé Androidu přístup k našemu obchodu a hrám, stejně jako tomu vždy bylo na otevřených platformách, jako jsou PC a Mac. Boj ještě zdaleka není u konce, ale je to hmatatelný pokrok pro vývojáře i spotřebitele, kteří mohou začít těžit z konkurence a možnosti volby,“ řekl Tim Sweeney, generální ředitel a zakladatel společnosti Epic Games.