Fortnite na iOS utržil již 300 milionů dolarů. Jak jsou na tom ostatní hry?

1
Fortnite na iOS utržil již 300 milionů dolarů. Jak jsou na tom ostatní hry?
Fotografie: Epic Games
  • Fortnite od svého vydání na iOS v březnu utržil přes 300 milionů dolarů
  • Většina z těchto příjmů pochází od hráčů z USA
  • Verze na Android podle Sensor Tower vydělala přes 60 milionů dolarů

Populární hra Fortnite dosáhla zajímavého mezníku z hlediska vygenerovaných tržeb na platformě iOS. Nejhranější střílečka na trhu mobilních her dosáhla od spuštění v březnu 2018 tržeb přesahujících 300 milionů amerických dolarů. Hra zvládla utržit přibližně 20 milionů dolarů během jednoho týdne po vydání 6. sezóny. A kteří hráči byli ochotni zaplatit nejvíce? Podle SensorTower pochází 65 % tržeb z USA.

Fortnite
Zdroj: sensortower.com

Společnost Sensor Tower, která analyzovala tržby 200 nejhranějších akčních on-line her na zařízeních s iOS, rovněž vydala podrobnější srovnání toho, jak si oblíbené hry vedou. Fortnite například dokázal vydělat o 32 % více než Clash Royale za stejné časové období. Stále se však nemůže měřit s Pokémony, kteří s trhákem Pokémon GO dosáhli mety 300 milionů dolarů během pouhých 113 dní.

Přímá konkurence Fortnite v podobě PUBG, která byla uvedena na iOS v dubnu tohoto roku, vydělala od svého uvedení na iOS 47 milionů dolarů. Hráči Fortnite tak v průměru utratili 1,5 milionu dolarů za den od vydání hry na iOS. Šestá sezóna, která dorazila 27. září, navíc zvládla navýšit tržby v průměru na 2,5 milionu dolarů za den. Podle SensorTower vydělala Android verze za celou dobu své existence 60 milionů dolarů. Napište nám do komentářů, kolik (a pokud vůbec) za hry utrácíte vy.

Stáhnout Fortnite

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout PUBG MOBILE

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Pokémon GO

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Stáhnout Clash Royale

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Lukáš
Když je dobrá hra, tak rád zaplatím. Nikoliv ve formě nějakých zlaťáku, ale za celou hru. Fornite jsem zavrhnul díky tomu jak obchází gplay. Nakonec se mi ta hra ani nelíbí. Za to PUBG hraju kdykoliv je čas.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze