Ferrari, Volvo nebo Mercedes: iOS v autě už za týden v Ženevě

4

Vše okolo nás je stále chytřejší a chytřejší. A už to nejsou jen telefony nebo tablety. Výjimkou nejsou domácí spotřebiče nebo drobné vychytávky. Chytrá začínají být i auta. Skrz zabudované systémy si zvládnete zatelefonovat, prozkoumat mapu nebo přehrát hudbu. Svůj vlastní systém chystá i Apple. První představení v praxi nás čeká už za týden.

mobilenet.cz pro vás začal připravovat seriál o chytrých systémech v autech. V první díle jsme si ukázali Car-Net ve Volkswagenu a další díly budou následovat. Do hry se chce zapojit také Apple, který představil svůj systém iOS v autě na WWDC 2013. A podle Financial Times se chystá první odhalení v praxi již za týden na veletrhu v Ženevě. Jako první mají tento systém přinést automobilky Ferrari, Mercedez-Benz a Volvo. Mezi další společnosti, které do budoucna plánují systém využít, patří Honda, Nissan, Chevrolet, Kia, Hyundai nebo Jaguar. Od nich ale žádné představení nyní nečekáme.

iOS v autě

Už za týden budeme vědět více, ale i tak je nás jasné, že v praxi se iOS v autě uplatní nejdříve ke konci tohoto roku nebo dokonce ještě později. Mezi jeho hlavní funkce patří navigace, telefonování, přehrávání hudby nebo posílání zpráv. Hlasovým průvodcem nebude samozřejmě nikdo jiný než Siri. V průběhu autosalonu by se měla také objevit aktualizace iOS 7.1, která by měla přinést řadu drobných změn a hlavně opravit některé chyby.

Zdroje: theverge.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Jako, že by 7.1 přišla už za týden? No nemůžu se dočkat až to tam blikne, na žádnou jinou aktualizaci jsem tak netrpělivě nečekal:)
omg
Tak takovým autem bych se bál jezdit jako by nestačila samotná navigace od Apple člověk chce navigovat do restaurace a skončí bez signálu na poušti ;)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze