Facebook vrací do Messengeru pro Android podporu SMS

4

Uživatelé Facebook Messengeru pro Android mají opět možnost odesílat a přijímat SMS přímo z aplikace. Sociální síť testovala tuto funkci na malém vzorku uživatelů od února letošního roku. Nyní oznámila její dostupnost pro všechny. Facebook přitom již nějakou dobu podporu SMS v Messengeru měl, ale v roce 2013 jí odstranil v důsledku nedostatku zájmu.

Aktivace podpory SMS je přitom snadná. V Messengeru stačí pouze otevřít nastavení a zapnout výchozí SMS aplikace. Konverzace v Messengeru budou v aplikaci stále modré a SMS pro odlišení fialové.

Facebook Messenger

Přes Messenger můžete také posílat klipy, samolepky a vedle obvyklých funkcí, jako je posílání fotografií a videa, i sdílet polohu. Facebook přitom uvedl, že Messenger nenahrává SMS konverzace na jeho serverech. Všechny zprávy jsou odesílány a přijímány jako standardní SMS nebo MMS a jsou za ně účtovány běžné poplatky podle vašeho tarifu.

TIP: Přes Messenger a WhatsApp se odešle až 60 miliard zpráv denně

Staronová funkce je přitom k dispozici pouze pro Android, protože iOS v současnosti nepodporuje oprávnění pro přístup k SMS cizím aplikacím.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Zdroje: facebook.com, slashgear.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Standa
Než tohle instalovat do telefonu nebo přímo aplikaci Facebooku mít v telefonu tak to radši hodim telefon z okna.
ANO
"protože iOS v současnosti nepodporuje oprávnění pro přístup k SMS cizím aplikacím" ..... tohle me treba sere na novych WM10, ze ta moznost tam je. Ano, samozrejme se zepta a samozrejme, ze to nebude umozneno kazde aplikaci jak na srackoidu, ale i tak si myslim, ze je to velka bezpecnostni dira.
Dominiksla
Nejde mi to.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze