Přes Messenger a WhatsApp se odešle až 60 miliard zpráv denně

3

Facebook Messenger a WhatsApp jsou nejpoužívanější komunikační aplikace a těší se velkému úspěchu. Na včerejší konferenci vývojářů F8 se Facebook, pod který oba komunikátory patří, pochlubil s čísly, která dosvědčují jejich obrovskou popularitu. Za den se přes ně odešle 60 miliard zpráv.

Není divu, že se s takovýmto úspěchem Facebook chlubí. V lednu minulého roku se samotný WhatsApp chlubil s 30 miliardami. Už v té době SMS zprávy pokulhávaly o celých 10 miliard. Po spojení je tedy značný nárůst Messengeru i WhatsAppu jasný, avšak otázkou zůstává, jak jsou na tom SMS zprávy nyní.

TIP: Facebook přidává do Messengeru možnost zahrát si bastketbal

WhatsApp Messenger

TIP: WhatsApp zvyšuje bezpečnost novým šifrováním

Protože se veškerá komunikace přesouvá na internetovou úroveň, jsou klasické hovory a SMS čím dál častěji opomíjeny. Odpovídá tomu i obrovské množství uživatelů, kteří internetové komunikaci propadli. WhatsApp přinesl Facebooku přibližně 300 milionů aktivních uživatelů, kteří se přidali k téměř 200 milionům uživatelů Messengeru. Doba tradičních SMS a hovorů tedy skončila, otázkou je chvíle, kdy nadobro zmizí v propadlišti dějin.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Stáhnout WhatsApp Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Zdroje: phonearena.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Standa
Já bych to s tou popularitou Facebook aplikací zas tak skvěle neviděl. Whatsapp byl populární i bez celého Facebooku a to že chce teď pan majitel sežrat koláče na kterých neměl v podstatě zásluhy je trapný. Spousta uživatelů Whatsappu jsou akorát pěkně naštvaný že to tak dopadlo a dostalo se to do práce Facebooku. Jinak od nich v mým telefonu nebude nikdy žádnej sociální průjem ani trapnej ošklivej Messenger. Mám na tu firmu doslova alergii. Neustále se bavím u všech případů kdy někdo díky nim někoho okradl nebo jakkoliv obtěžoval a zneužil. Lidi jsou dementi a co tam na sebe jsou schopný říct a jak se tam chovají, dobře jim tak.
Tar
Já bych neřekl, že éra telefonování a sms skončila. To je pánové v mobilenetu ještě vzdálená hudba budoucnosti
mato
Myslím, že klasické volanie aj sms tu budú ešte veľmi dlho, zatiaľ čo appky prichádzajú a odchádzajú. Kľudne by som sa o to stavil. ;-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze