Facebook, Twitter a Google zakročí proti nenávisti

12

I když jsou tyto tři sociální sítě spíše konkurenční, na území Německa uzavřely dohodu. Vyjdou vstříc tamním úřadům a do 24 hodin odstraní ze svých sítí nenávistný obsah. Jeho množství prudce vzrostlo v souvislosti s tzv. uprchlickou krizí.

Společnosti dále souhlasily s tím, že při vyhodnocování toho, co je a co není nenávistný komentář se budou držet tamního práva než svých vnitřních zásad. Ty bývají mnoha ohledech benevolentnější. Na to si už v srpnu stěžoval Facebooku německý ministr spravedlnosti. V dopise zaslaném Facebooku se například pozastavoval nad tím, proč je nahota a sexuální obsah odstraňován téměř okamžitě, zatímco nenávistné příspěvky, které by mohly autorům „vysloužit“ až tři roky za mřížemi, zůstávají nepovšimnuty.

Dobré slovo zřejmě nepomohlo, a tak státní zástupci v Hamburku začali vyšetřování proti Martinu Ottovi, který je managerem Facebooku pro střední, severní a východní Evropu. Jeho osobně vinili za pomalý přístup společnosti.

Facebook
Pobočka Facebooku v Hamburku po zásahu vandalů.

To už zřejmě zabralo a tak trojice společností slíbila kromě výše zmíněného i vytvoření „speciálních týmů“ pro potírání nenávistných příspěvků. Svou nespokojenost s přístupem Facebooku vyjadřují i lidé. Minulý víkend napadla skupina 15 až 20 útočníků německé sídlo Facebooku v Hamburku. Svůj názor pak vyjádřili rozbíjením oken a nasprejováním symbolu „dislike“ na zdi.

Zdroje: theverge.com, theguardian.com

Diskuze ke článku
blue.sun
No jiste... Preci by si snad euroovcani nemysleli, ze se tu bude smet rikat pravda...
.
Aspoň, že nejsem občan Německa.:-)))
tmaska
udelaji to kdekoliv na svete a rusim facebook atd
Lsn
A to, že je na twitru porno zcela legální, nikdo neřeší...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze