Exynos, nebo Qualcomm? Samsung se u řady Galaxy S možná rozhodne pro MediaTek

6
Exynos, nebo Qualcomm? Samsung se u řady Galaxy S možná rozhodne pro MediaTek
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Změna by se měla dotknout řady Galaxy S23
  • Samsung však opět půjde dvojí cestou
  • Procesor od MediaTeku by mohl mít i budoucí Galaxy S22 FE

Samsung nasazuje do svých vrcholných telefonů procesory od Qualcommu, případně vlastní Exynosy. V blízké budoucnosti by se však mohlo ledacos změnit. Naznačují to informace businesskorea.co.kr. Již v řadě Galaxy S23 bychom mohli vidět nějaký vrcholný procesor od MediaTeku.

Pokud se obáváte, že vrcholný Samsung s MediaTekem nebude to pravé, zdá se, že do Evropy se tyto kousky nedostanou. Prozatím se předpokládá, že MediaTekem budou vybaveny Galaxy S23 pro asijský trh. Ve zbylé části světa bude buď Exynos, nebo Qualcomm. Dozvěděli jsme se však také to, že MediaTekem by měla být vybavena přibližně polovina všech v budoucnu vyrobených Galaxy S22 FE.

Dodejme, že MediaTek není pro Samsung vyloženě krokem do neznáma, neboť výrobce tyto procesory již občas nasazuje do svých cenově dostupnějších smartphonů.

Diskuze ke článku
Pc Wifi
Pc Wifi
pokud umi MTK / Exynos mysch masch frekvenci pro USA a svet, proc nasazovat Quall ? No ja zapomel, tady se hraje na honeni pindiku, vetsi cisla je lepe a je to nutné aby to tak bylo ! To ze se ten top segment od Quall hreje jak kamna to se uz ututla / zpomali se v ramci FW. Uz davno mel Samsung mit ke kazde vlajce od Quall svoji odpoved a nasazovat ji celosvetove. Treba se toho i dockame.
Standa Jandečka
Standa Jandečka
V mnoha případech jde pouze o plynulost a vyladění systému. Pokud na mobilu člověk nehraje hry, tak je někdy jedno, co má pod kapotou na běžné používání.Ve firmě mám Moto 7 power. Lenochod a kouše se .Ale má obyčejný 13MP a fotí bleskově a foťky jsou pekně přirozené. Asi žádná inteligence....
Jakub
Jakub
No když vidím Exynos v S22 a porovnám to s S765G v Pixelu 5. Tak rozdíl ve výkonu tolik nevidím + Pixel méně topí a více vydrží na nabití... Takže bych byl asi taky radši za méně výkonné, ale o to více efektivní procesory. Ale zase když se podívám na Apple, tak to zřejmě jde i spojit.
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Proč by ne, konečně by to Exynos a Qualcomm donutilo dělat pořádně své procesory.. Letos oba pěkná bída a dostávají zabrat od mtk s Dimensity 9000.. A to letos ještě vyjde Dimensity 10 000.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze