Exynos 2200 chce do mobilů přinést ray tracing

1
Exynos 2200 chce do mobilů přinést ray tracing
Fotografie: Samsung
  • Exynos 2200 by měl přijít se značným nárůstem grafického výkonu
  • Mohl by tak zvládat fotorealistickou grafiku jako PC
  • Bude však potřeba vyřešit problémy s chlazením

Výkony čipů pro mobilní telefony neustále rostou, z čehož těží mimo jiné i herní sektor. Mobily se díky svému rozšíření staly důležitou platformou, na které se už dávno nehraje jen Had nebo Angry Birds, ale hity, které jsou velice podobné těm na konzolích nebo osobních počítačích.

Exynos 2200

Zde je v poslední době v popředí zájmu technologie ray tracing. Ta umožňuje lépe pracovat se světlem a vytvářet fotorealistické scény. V počítačové grafice už se využívá delší dobu, ale až s příchodem poslední generace grafických karet je dostupná hráčům pro real-time renderování obrazu.

Podle slashgear.com připravuje něco podobného Samsung i pro mobily. Jeho připravovaný čipset Exynos 2200 má mít tak výkonnou grafickou jednotku, že by to pro ni neměl být problém. Nicméně technologie si žádá značný přísun energie a hlavně řádně dimenzované chlazení. Proto není vyloučeno, že se čip nejprve ukáže v noteboocích nebo tabletech. U mobilů by se měl objevit v řadě Galaxy S22.

Diskuze ke článku
Porydge Covername
Porydge Covername
"hity, které jsou velice podobné těm na konzolích" nesouhlasím. Všechny ty hity jsou spoustu let staré vykopávky s potato grafikou. Na to, že se říká, že jsou už mobily na úrovni PS4 nebo možná i dál, tak tu žádnou srovnatelnou hru nemáme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze