Na kterých trzích Samsung vsadí na Exynos 2200 a kde využije Snapdragon 898?

Na kterých trzích Samsung vsadí na Exynos 2200 a kde využije Snapdragon 898?
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Řada Galaxy S22 využije jak Snapdragon 898, tak Exynos 2200
  • Procesor od Samsungu by měl disponovat grafickým čipem AMD

Samsung je známý využíváním rozlišných procesorů u stejných smartphonů na různých trzích a jako každý rok se i letos diskutuje o tom, jestli dojde ke sjednocení procesorů u vlajkové řady Galaxy S22, nebo se dočkáme jak Exynosu, tak Snapdragonu. Podle leakera s přezdívkou Tron, který k tomuto tématu zveřejnil několik příspěvků na Twitteru, se však i tentokrát můžeme těšit na kombinaci obou čipsetů.



Řada Galaxy S22 má být osazena čipsetem Exynos 2200 na trhu v Jižní Americe, Evropě a dokonce možná částečně nasazena i v USA a Číně. Snapdragon 898, tedy nástupce současného Snapdragonu 888, se má objevit v telefonech v Jižní Koreji, Indii, Hongkongu a v regionu Jihozápadní Asie.

Exynos 2200 by mohl způsobit malou revoluci, neboť má údajně disponovat grafickým čipem AMD a podle všeho by měl být výkonnostně srovnatelný se sokem od Qualcommu. Jihokorejský gigant již údajně zadal objednávku na výrobu 200 milionů jednotek tohoto čipu, k jehož produkci má být použita druhá generace 5nm výrobního procesu, jak píše gizchina.com.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze