Essential se chce zbavit výřezu displeje. Nahradí jej vystřelovací kamerka

22
Essential se chce zbavit výřezu displeje. Nahradí jej vystřelovací kamerka
  • Patent Essentialu schválený v loňském roce ukazuje zcela bezrámečkový telefon s přední kamerkou zajíždějící do rámu
  • Na patent upozornil na Twitteru sám zakladatel společnosti Andy Rubin

Essential Phone měl a stále má mnoho nedostatků, ale jedno mu upřít nelze. Konstrukce a design je zkrátka špičkový a i když sklidil se svým displejem veškerou pozornost iPhone X, právě Essential je prvním telefonem s výřezem v něm. Výřez displeje (anglicky notch) se stal ostatně velkým trendem letošního veletrhu MWC, kde s ním měl telefon nejeden výrobce. Essential se však na rozdíl od nich svým „notchem“ chlubit nechce, jelikož se jej hodlá podle všeho rychle zbavit.

Sám zakladatel Andy Rubin totiž na Twitteru odhalil patent své společnosti z roku 2017, který ukazuje zcela bezrámečkový telefon s vystřelovací přední kamerkou, která se zasunuje do rámu zařízení. Podobné řešení jsme viděli už před pár dny u telefonu Vivo APEX. Jeden fanoušek se právě na tento telefon Andyho Rubina ptal, jelikož byl zvědavý, zda jej viděl a co na něj říká. Andy odpověděl jednoduše, že telefon viděl a přidal odkaz na svůj patent na stránkách Googlu.

Essential patent

Patent byl podán již v květnu roku 2016, ale až loni v srpnu byl schválen. V současnosti je přitom podána již další upravená verze, která začleňuje i koncept, ve kterém je přední kamera umístěna v levém horním rohu displeje telefonu a má fungovat zároveň jako permanentní ikona fotoaparátu. Samotný patent ještě sice neznamená, že se podobných řešení skutečně dočkáme, ale vzhledem k povaze Andyho Rubina a jeho ochotě se s ním otevřeně chlubit, bychom se nedivili, kdybychom se s takovým telefonem setkali již brzy.

Zdroj: twitter.com, androidpolice.com

Diskuze ke článku
Blue Sun
Blue Sun
Další vestavěné "něco", co se dá snadno zničit. Nechte nám foťáky v nějakém rozumně širokém horním rámečku a nevymýšlejte nesmysly.
Akorát jestli mají schválený patent, jak si s tím asi poradí Vivo? Hádám, že po vzoru ostatních číňánků prostě budou patent ignorovat?
Petr
Cokoliv se hýbe, zasunuje atd se zničí, nebude vodotěsné, poleze do toho bordel.
Co takhle pro nás nenarcisy udělat telefon bez selfie kamery a je vyřešeno? Nikdy jsem ji nepoužil.
Barbus007
Na co přední kamera? V životě jsem ji nepoužil. Když už, tak mi stačí zadní kamera s časovou či hlasovou spouští a pár pokusných snímků...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze