Vivo NEX bude existovat ve dvou verzích: odlišností bude čtečka otisků

8× aktualizováno
Vivo NEX bude existovat ve dvou verzích: odlišností bude čtečka otisků
  • Takřka zcela bezrámečkové Vivo se představí již 12. června
  • Dostupné budou 3 varianty
  • Lákat bude mimo jiné na čtečku otisků prstů v displeji
  • Samotný zobrazovač bude mít úhlopříčku 5,99 palce
  • Displej by navíc měl pokrývat 100 % přední plochy
  • Čelní kamerka se vysune z těla telefonu až v případě aktivace

Aktualizováno 7. 6. 2018

S blížícím se představením nových modelů NEX od Viva sílí také úniky. Ano, píšeme modelů. Na oficiálních stránkách výrobce se totiž na malý moment objevily modely Vivo NEX a Vivo NEX S. Lišit se budou zřejmě použitým procesorem a rovněž umístěním čtečky otisků prstů. Lepší model ji bude mít přímo v displeji, ten méně vybavený na zadní straně.

Vivo NEX

Aktualizováno 6. 6. 2018

Vivo NEX již klepe na dveře a úniky takřka nestíháme ani počítat. Nově se můžeme podívat například na plakát. Na něm je vyobrazen budoucí smartphone s vytaženým modulem čelního fotoaparátu. Také je vidět, že čtečka otisků prstů bude zakomponována pod displej.

Na další fotografii jsou vidět specifikace. Zaujme například přítomnost dvou verzí, jejichž hlavním rozdílem bude použitý procesor. Výkonnější nabídne Snapdragon 845, slabší nový Snapdragon 710. Obě varianty mají mít shodný displej s 6,59 palcovou úhlopříčkou a rozlišením 2 316 × 1 080 pixelů.

Aktualizováno 5. 6. 2018

Na internet unikly další informace o čím dál více očekávaném Vivo NEX. Tentokrát se ale týkají té slabší verze s přívlastkem S. Ta by měla disponovat 6,01palcovým Full HD+ displejem s naprosto minimálními rámečky. Stále se ale spekuluje, jestli i tato levnější varianta bude vybavena vysouvací přední kamerou, nebo bude umístěna ve spodním rámečku. Prozatím alespoň víme, že bude dosahovat rozlišení 24 Mpx. Na zadní straně pro změnu najdeme duální fotoaparát o rozlišeních 20 Mpx a 16 Mpx. Výkon bude mít na starost nový Snapdragon 710 a doplňovat ho budou 4 GB RAM společně se 64 GB interní paměti. Baterie by měla mít slušnou velikost 3 320 mAh a rovněž potěší fakt, že novinka poběží na nejnovějším Android 8.1 Oreo pravděpodobně s nadstavbou od Vivo.

Specifikace Vivo NEX S

Aktualizováno 4. 6. 2018

Nyní se nám dostal do rukou záznam z čínské certifikace 3C, která ukazuje, že Vivo NEX bude dostupné ve dvou, potažmo tří verzích.

Jedna z nich (Vivo NEX A) je určena ryze pro čínský trh, zbylé dvě jsou globální a budou se poměrně lišit. Nejvýkonnější varianta označená pouze jako Vivo NEX bude mít Snapdragon 845, 8 GB RAM, 256 GB interního úložiště a vysouvající se přední kameru na způsob periskopu. Druhá varianta s přídomkem S bude v útrobách mít „slabší“ Snapdragon 710, 6 GB RAM, 128 GB vnitřní paměti a pravděpodobně už nebude mít vysouvací selfie kameru, ta se bude totiž nacházet v tenkém spodním rámečku – podobně jak to má vyřešené například Xiaomi Mi MIX 2S. Tato varianta by ale měla být o poznání levnější.

Vivo NEX

Kromě toho jsme se ze samotné certifikace dozvěděli už jen to, že všechny varianty budou podporovat rychlé nabíjení 5V/2A, 9V/2A a 10V/2.25A skrze USB–C.

Aktualizováno 2. 6. 2018

Vivo konečně oficiálně potvrdilo, že se Vivo NEX (dříve známé pod prototypem nazývající se APEX) představí 12. června. Vivo NEX by mělo být telefonem budoucnosti, který nebude mít de facto žádné rámečky okolo displeje a přední kamerka se budou vysouvat případě potřeby jako periskop. Čtečka otisků prstů bude zabudována přímo v samotném OLED displeji o rozlišení Full HD+. O výkon se bude starat Snapdragon 845 a cena by se prý měla pohybovat kolem magické hranice jednoho tisíce dolarů. Pokud by se telefon prodával i v Česku, což není moc pravděpodobné, cena by po přepočtu činila 27 tisíc korun.

Vivo Nex

Aktualizováno 26. 5. 2018

S blížícím se představením revolučního Vivo APEX získáváme jeho další fotografie. Tentokrát máme snímky, které zachycují netrpělivě vyhlížené zařízení přímo v reálném užívání. Sice nemůžeme zjistit nic moc nového, ale alespoň se potvrdilo, že bezrámečkové Vivo APEX bude mít jack konektor na horní straně zařízení, což je v dnešní době už spíše raritní. Naštěstí nemusím čekat moc dlouho a celý telefon bude oficiálně představen – odhalení je totiž naplánované už na 12. června.

vivo Apex

Aktualizováno 23. 5. 2018

Dnes se roztrhl pytel s pozvánkami lákajícími na nové telefony. Nyní je na řadě Vivo, které se již v březnu na veletrhu MWC zavázalo, že prakticky bezrámečkový telefon APEX přijde v komerční verzi v druhé polovině roku. A Vivo skutečně své slovo očividně dodrží, jelikož rozeslalo pozvánku na představení nového telefonu, které se uskuteční 12. června a dle obrázku to skutečně vypadá na představení slibovaného APEXu. Dokonce i slogan by seděl, jelikož oznamuje, že „Budoucnost smartphonů je tady“.

Vivo Apex

Aktualizováno 21. 5. 2018

Po téměř čtvrt roce opět slyšíme o projektu APEX od Vivo. Unikla další fotografie, která dává tušit, že oficiální představení se přiblížilo. Nyní je jasné, že původně spekulovaný termín byl zcela chybný. Dozvídáme se například, že boční rámečky kolem displeje bude tenké pouze 1,8 milimetrů. Ve spodní části bude brada široká 4,3 milimetru. Čtečka otisků prstů bude přímo v displeji, konkrétně v celé jeho spodní polovině. Nebude tak nutné prst přikládat přímo na konkrétní část. Vivo dále plánuje nasadit technologii Screen SoundCasting, která dokáže reprodukovat zvuk skrze displej. Tím odpadá nutnost mít nad displejem reproduktor. O čelní kamerce, která se v případě potřeby vysune jako periskop, již víme.

Vivo APEX na nových fotografiích

Původní informace z 27. 2. 2018

Požadavky dnešní doby jsou jasné. Smartphone by měl nabídnout co největší displej v co možná nejmenším těle. Tuto myšlenku aktuálně takřka k dokonalosti přivádí čínské Vivo. Tento v našich končinách nijak zvlášť známý výrobce se rozhodl převzít otěže vývoje a posunout smartphony opět o krok dále. Již má na kontě historicky první chytrý telefon se čtečkou otisků prstů integrovanou v displeji. A brzy nám bude servírovat dalšího zástupce nazvaného Vivo APEX. Tuto novinku ve stádiu prototypu výrobce prezentoval na veletrhu MWC 2018, avšak k oficiálnímu představení dojde až v příštím týdnu. Konkrétně byl vybrán termín 5. března.

Vivo APEX

Prozatím o chystané novince mnoho nevíme, avšak i to stačí, abychom mohli říci, že je nač se těšit. Jak můžete vidět z fotografie, displej bude takřka na celé čelní ploše. Rámečky téměř neexistují. Výrobce se nemusel trápit s místem pro čtečku otisků prstů, ta je skrytá pod displejem. Dokonce se rozhodl vyřešit i místo pro čelní kamerku. Ptáte se jak? Ta je schovaná v útrobách telefonu a v případě potřeby se automaticky vysune. Pokud bude vše příkladně zpracováno, nelze mít námitek.

Například nad samotným displejem, jehož úhlopříčka vyšplhá na 5,99 palce, skutečně není prostor pro nic. Dokonce ani nezbytné senzory zde neočekávejte. Vivo by je všechny mělo umístit přímo do displeje a budou oku neviditelné. Z tohoto důvodu se očekává, že využití čelní plochy displejem bude atakovat 98 %. Z posledních známých informací dodejme, že displej bude typu OLED a poměr stran bude činit 18:9.

Diskuze ke článku
peripsen
Vypadá to opravdu zajímavě škoda, že se ostatní výrobci tímto neinspirují
Carda
Pokud tenhle nebo tomuhle podobný model uvedou na trh tak tím rozsekají všechny výrobce kteří si myslí že mají bezrámečkový modely i když při tom mají rámečky jak kráva a Vivo aspoň má tu čtečku v displeji a přijde mi podle videa který jsem viděl že je o něco rychlejší jak předtím. A hlavně že Samsung ještě to není dokonalý musíme na tom ještě zapracovat :-D to určitě když jim lidi platí za tu čtečku na zádech proč by na tom pracovali :-D Před a po představení Note 9 se určitě o té čtečce ani nezmíní a nebo se budou vymlouvat a prostě dál budou chrlit stejně vypadající modely bez nápadu a lidi jóóó!! Samsung je super ten všechny rozdrtí :-D
mato
Neviem prečo je toto považované za budúcnosť. Veď je to nepraktické. Pri mobiloch aj tabletoch bez rámčekov je problém časté nechcené stlačené / aktivované okraje obrazovky. Čo potom dosť obmedzuje spôsoby akými sa dá s takým zariadením pracovať.
Rwene
Tak na rovinu, do tohodle bych šel hned a i nudloidní display bych překousl, jen by mě zajímalo, funkčnost čtečky v aplikacích

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze