Essential skončil. Jejich jediný telefon již nebude dostávat další aktualizace

8
Essential skončil. Jejich jediný telefon již nebude dostávat další aktualizace
Fotografie: mobilenet.cz
  • Společnost oficiálně oznámila ukončení své činnosti
  • Její jediný telefon tento měsíc obdržel poslední aktualizaci
  • Zajímavý projekt GEM se nikdy vyrábět nebude

9. listopadu 2015 byla oficiálně založena společnost Essential Products, za níž stál Andy Rubin, který v minulé dekádě dohlížel na vývoj operačního systému Android v jeho samotných počátcích. O necelé dva roky později, na podzim roku 2017, společnost představila svůj první telefon Essential Phone PH-1. Nabídl špičkovou výbavu, kvalitní displej a vůbec prvně jsme mohli spatřit výřez v displeji. Lákadlem byl samozřejmě zcela čistý Android, který byl aktualizován v podstatě stejně rychle jako Pixely od samotného Googlu. Mnozí z vás si na něj ale asi ani nevzpomenou, šlo totiž o obtížně dostupný telefon, který se masového rozšíření nikdy nedočkal.

Dlouho se spekulovalo o druhé generaci, avšak k jejímu představení nikdy nedošlo. Loni na podzim nás Essential pokusilo ohromit zajímavým konceptem Project GEM, který ztělesňoval podivný telefon vzhledem připomínající dálkové ovládání k TV s displejem. Ani tento projekt nikdy nebude dotažen ke zdárnému konci.

Výrobce nyní oficiálně oznámil na svých stránkách definitivní ukončení činnosti, což znamená, že se nedočkáme žádných novinek. Dopad to samozřejmě má i na jediný představený telefon. Tomu únorem 2020 končí jakákoliv podpora od výrobce. Právě v tomto měsíci dorazila poslední aktualizace s únorovými bezpečnostními záplatami. Sám výrobce uvádí, že telefon bude samozřejmě fungovat dále, ale uživatelé se již nebudou mít možnost obrátit na podporu, případně doufat v jakoukoliv aktualizaci.

Diskuze ke článku
Offečka Jablečna
Drojd, který nedostává aktualizace. Skandál! Jsem naprosto šokována! Asi omdlím!
.
Co je ty špageto
Libor
Celý projekt nepůsobil kdoví jak důvěryhodně a prodeje musely být slabé. To se udržet při životě nedá. Zajímavé, že jejich jediný model, byl vlastně první telefon, u kterého se objevil výřez. Přesně ta věc, které mě na dnešních telefonech tak vadí a dělají to prakticky všichni výrobci. Tak, další prosím!
bubla
to je tak kdyz nekdo ma vize a nic jineho...a nejake money... no manik ted nema lautr skoro nic, kdyby si to cele odpustil, zilo by se mu daleko lepe...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze