Dvojnásobná snaha? Samsung Galaxy Gear 2 a Galaxy Gear 2 Neo unikají

8

První generace chytrých hodinek od Samsungu - model Galaxy Gear, byl na první pohled sice velice zajímavý počin, s úspěšností to ovšem tak slavné nebylo. Mohla za to nejenom vysoká cenovka, ale také některé (menší či větší) nedodělky. To, že se Samsung nevzdá a přispěchá s nástupcem bylo téměř jasné, teď to navíc vypadá, že nebude jenom jeden.

Nepřehlédněte:

To, že chytré hodinky Samsung Galaxy Gear netrhaly prodejní statistiky není žádné tajemství, napovídá tomu i docela výrazné snížení ceny v minulých týdnech. Vyšší odbyt si tak Samsung zajišťoval především různými akcemi, kdy dával například hodinky k novému tabletofonu Galaxy Note 3 zadarmo. Samsung je ovšem bojovník a prvotní neúspěch ho, zdá se, neodradil. Podle úniků, které jsou staré několik málo hodin to totiž vypadá, že Samsung letos přispěchá dokonce se dvojicí chytrých hodinek, které se budou snažit tak trochu napravit reputaci a zaujmout více zákazníků.

Samsung Galaxy Gear 2 a Galaxy Gear 2 Neo

Již notoricky známý „informátor“ Evleaks totiž na svém twitterovém kanále zveřejnil fotografii hned dvojice nových, chytrých hodinek od Samsungu. Ty by měly nést označení Galaxy Gear 2 a Galaxy Gear 2 Neo. Vzhledem k předešlým zkušenostem je téměř jisté, že model Neo bude od základu trochu „osekanější“, na druhou stranu bude útočit nižší, sympatičtější cenovkou. Jeden příklad za všechny je například tabletofon Galaxy Note 3 Neo, který je spíše než velkým konkurentem Galaxy Note 3 vzkříšenou Galaxy Note 2.

První generace chytrých hodinek příliš nezabodovala

Chytré hodinky Galaxy Gear 2 Neo by tak opět mohly být mírně inovovanou předešlé (první) generace, téměř s jistotou nabídnou zajímavější cenovku. To, že Gear 2 Neo budou stavět na stejném základu napovídá také stejné umístění čočky fotoaparátu, naštěstí už ale nevidíme nevzhledný „hrb“, který měla první generace.

Zajímavostí je také tlačítko pod displejem. Že by Samsung dosadil home tlačítko i do hodinek? Samotné prostředí hodinek vypadá na první pohled stejně, jako v případě první generace. Snímek bohužel není dostatečně kvalitní, abychom se mohli zaměřit na větší detaily, uvidíme tedy, čím nás Samsung nakonec překvapí.

Technické parametry Samsung Galaxy Gear

Rozměry hodinek 36,8 × 56,6 × 11,1 mm
Hmotnost včetně pásku 74 gramů
Voděodolnost ne
Materiál těla hodinek nerezová ocel, plast
Displej Super AMOLED, 1,63 palce, rozlišení 320 x 320 pixelů
Konektivita NFC, Bluetooth 4.0
Fotoaparát 2 Mpx, autofocus, max. 50 snímků, video 720p, max. 15 vteřin v kuse
Kompatibilita Android 4.3 a vyšší a pouze vybrané telefony Samsung Galaxy
Nabíjecí konektor proprietární
Obsah balení návody, nabíjecí obal, nabíječka

Zdroje: twitter.com, blog.gsmarena.com, mobilesyrup.com

Diskuze ke článku
Lubomír Sopůšek
Lubomír Sopůšek
Jak známe Samsung, tak také nejspíše dvojnásobná cena...
Viktor Licek
Viktor Licek
Naposledy upraveno: 22. 2. 2014 17:55
Smutné je už jen to, že "Gear 2 Neo" vypadají líp než neosekaná verze. Taky by mě zajímalo, co v čem se budou ty dvě verze lišit. Neo budou z plastu a klasický dvojky z kovu?
Každopádně je to k smíchu.
Gerontofil
Doufám, že taky budou muset bejt permanentně píchlý na nabíječce jako předchozí generace
Petr Zubik
Petr Zubik
vypadaji opravdu dobre

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze