800 tisíc prodaných kusů Galaxy Gear, hlásí Samsung (aktualizováno)

8

Na berlínském veletrhu IFA, který se konal v září, Samsung představil své chytré hodinky Galaxy Gear. I přes mohutnou propagaci se zdá, že se jim nedaří a jejich prodeje po dvou měsících výrobci radost rozhodně nedělají. Aktualizováno: Do věci se vložil Samsung a zveřejnil prodejní čísla hodinek Galaxy Gear, která jsou podstatně vyšší.

Aktualizováno 19. 11. 2013 15:25 - Samsung hlásí podstatně vyšší prodeje

Krátce po ranních informacích, že se hodinek Galaxy Gear prodalo velmi málo se do věci vložil Samsung. Konkrétně prodal 800 tisíc kusů chytrých hodinek Galaxy Gear, což je naopak velmi dobrý výsledek. Především s ohledem na to, že jsou v prodeji jen dva měsíce. Číslo je vysoké zřejmě i proto, že Samsung své hodinky dává hojně do reklamních akcí zadarmo s telefonem Galaxy Note 3. Samsung dále dodal, že plánuje rozšířit podporu zařízeních, které by mohly komunikovat s hodinkami Galaxy Gear.

Původní informace

Samsung Galaxy Gear jsou chytré hodinky založené na systému Android, které nabízejí kvalitní displej, možnost spárovat se s telefonem a v řemínku hodinek je například zakomponován také 2megapixelovový fotoaparát. Galaxy Gear se celosvětově již dva měsíce prodávají a server Bussines Korea přišel s informací, že se zatím prodalo necelých 50 000 kusů, což opravdu není mnoho. Vychází to zhruba na 800 až 900 hodinek každý den. Další ránou pro Samsung je, že údajně až třetina zákazníků Galaxy Gear po krátkém ozkoušení vrátila. Samsungu je vyčítáno, že jsou hodinky vcelku předražené s ohledem na to, jakou užitnou hodnotu nabízejí. Omezením může být také fakt, že je lze spárovat pouze s několika málo modely řady Galaxy.

TIP! Recenze Samsung Galaxy Gear – Premiéra chytrých galaktických hodinek

Samsung Galaxy Gear

Aby toho nebylo málo, nedaří se ani modelu Galaxy Round, což je první zakřivený telefon z dílny jihokorejského výrobce. Za měsíc se jej prodalo necelých 10 000 kusů, nicméně zde lze přimhouřit oko. Galaxy Round je dle slov Samsungu testovací model a prodává se pouze v Jižní Koreji.

Samsung Galaxy Round

Zdroje: bgr.com, androidcommunity.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Patrik
Načo by to komu bolo...
Lukáš Kasík
Ještě nepochopili, že to nejdřív musí uvést apple, aby to každý chtěl :)
mental.disease
To už zrejme neplatí - viď. iPhone 5C
keby to vydržalo týžden, nepoviem. ale nabíjat hodinky každý den - dakujem NE.
Flicek
"celkově se k dnešnímu datu prodalo celosvětově více než 800 tisíc kusů Galaxy Gear, jen v domovské Jižní Koreji je to 50 tisíc kusů." píše Váš konkurenční web.... tak kde je chyba? ? :-/

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze