Druhá generace Apple AirPods je tu. Vydrží déle a nabijete je i bezdrátově

26
Druhá generace Apple AirPods je tu. Vydrží déle a nabijete je i bezdrátově
  • Konec čekání, druhá generace Apple AirPods byla právě představena
  • Sluchátka nemění design, ale přidávají zajímavá vylepšení
  • Apple zapracoval na výdrži při hovorech a dočkali jsme se i pouzdra umožňujícího bezdrátové nabíjení
  • Sluchátka dorazí již koncem března, do té doby si je můžete předobjednat

Několik dlouhých měsíců čekání je konečně u konce, Apple oficiálně představil druhou generaci svého nejprodávanějšího hardwaru, tedy bezdrátových sluchátek AirPods. Jedna z důležitých zpráv na začátek – ano, sluchátka vypadají stále stejně, po stránce designu tedy druhá generace žádná vylepšení či změny nepřináší.

A na co že se tedy můžeme těšit? Velkou inovací prošlo pouzdro, které konečně bude možné dobíjet i bezdrátově (standard Qi). Kvůli tomu se objevila i notifikační LED dioda na přední straně pouzdra, které bude o nabíjení informovat. Apple však nabídne také variantu, kde budete nabíjet pouze klasicky kabelem, varianta s bezdrátovým nabíjením vyjde totiž dráž. Samozřejmě i verze s bezdrátovým nabíjením bude mít klasický konektor pro drátové dobíjení. Dobrá zpráva je to pro majitele první generace. Sluchátka budete moci umístit i do nového pouzdra, které bezdrátové nabíjení umožňuje, čímž si tak můžete zvýšit jejich užitnou hodnotu.

Apple AirPods 2. gen

Druhá generace Apple AirPods je osazena čipem H1 (namísto W1 z první generace), který zprostředkuje povely skrze „Hey Siri“ bez nutnosti poklepu a zároveň se podepíše na delší výdrži baterie. Nová AirPods by měla vydržet o polovinu déle při hovorech, Apple slibuje také podstatně rychlejší párování.

Varianta s klasickým pouzdrem bez možnosti bezdrátového nabíjení vyjde na 4 790 Kč, verze s pouzdrem podporující bezdrátové nabíjení bude stát 5 790 Kč. Pokud chcete jen samotné pouzdro, kupříkladu pro sluchátka první generace, připravte si 2 290 Kč.

Apple AirPods 2. gen
Bezdrátové nabíjecí pouzdro se liší přítomností přední LED diody

Pokud objednáte nyní, Apple garantuje dodání do konce března. My jen dodáme, že s příchodem druhé generace Apple vyřadil AirPods první generace, jejich souběžný prodej by postrádal smysl.

Diskuze ke článku
Tečka
Tak jestli to bude hrát stejně blbě jako první generace, tak potěš koště. Sice to bude umět milion ptákovin co nepotřebuji, ale zvuk mizerný, i s ohledem na to kolik to stojí, to už známe...
Mio
Apple pri sluchátkách zabúda na jednu vcelku dôležitú vec -> zvuk :D
Jan
A stále hrajou jako drátová sluchátka za 300,-?
Tomason
Dělají se i v jiné barvě než v bílé?
Protože to sperma koukající z ucha je děs.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze