Do aukce kmitočtů podalo přihlášku 5 zájemců, PPF mezi nimi není

Český telekomunikační úřad obdržel přihlášky 5 zájemců o účast ve výběrovém řízení za účelem udělení práv k využívání rádiových kmitočtů v pásmech 800 MHz, 1800 MHz a 2600 MHz. Termín pro odevzdání přihlášek do aukce vypršel dnes ve 12.00 hodin. AKTUALIZOVÁNO

ČTÚ

Zájemci v této lhůtě museli vedle odevzdání obálek s přihláškami složit na zvláštní účet ČTÚ jistotu v řádu sta milionů korun. Její výše se odvíjí od toho, o kolik bloků kmitočtů bude operátor soutěžit.

Z údajů uvedených na doručených obálkách vyplývá, že se do výběrového řízení o kmitočty uvolněné digitalizací televizního vysílání přihlásili všichni tři stávající mobilní operátoři a dva noví zájemci: společnost Revolution Mobile, a.s., a TASCIANE, a.s. Že vám tato dvě jména nic neříkají? Revolution Mobile, a.s. je nová obchodní firma bývalé dceřiné společnosti PPF s názvem PPF Mobile Services a.s.. Jak jsme vás informovali již dopoledne, PPF se aukce nakonec účastnit nebude a svou dceřinou společnost PPF Mobile Services prodala jejímu dosavadnímu řediteli Tomáši Budníkovi. Společnost se, jak vyplývá z obchodního rejstříku, posléze 20. září přejmenovala na Revolution Mobile, a.s., a pod tímto jménem se účastní aukce. Společnost TASCIANE, a.s. by podle všeho měla spadat do skupiny KKCG miliardáře Karla Komárka.

Nepřehlédněte: PPF se nezúčastní aukce kmitočtů pro sítě LTE (aktualizováno)

"ČTÚ od počátku deklaruje, že cílem aukce je vedle vytvoření podmínek pro vstup čtvrtého operátora s celostátní působností také rozvoj vysokorychlostního mobilního internetu včetně zlepšení pokrytí díky stanoveným rozvojovým kritériím," říká předseda Rady ČTÚ Jaromír Novák a dodává: "aukce kmitočtů má potenciál na příštích 15 let zásadně změnit trh mobilních komunikací při dostatečné infrastrukturní soutěži. V konečném důsledku aukce vytvoří i podmínky pro vyšší kvalitu mobilních služeb."

Pro nové zájemce o vstup na trh je vyhrazen blok 2 × 10 MHz v pásmu 800 MHz a blok 2 × 15,8 MHz v pásmu 1800 MHz. Podmínky výběrového řízení jsou přitom nastavené tak, aby aukce proběhla rychle a transparentně, bez postranních spekulací, tedy tak, aby obyvatelé České republiky co nejdříve mohli těžit z pokrytí kvalitním vysokorychlostním internetem.

Obálky s přihláškami do aukce se budou otevírat za účasti notáře, zástupců operátorů a členů výběrové komise v úterý 1. října 2013 od 9.00 hodin v sídle ČTÚ. Komise zkontroluje splnění formálních náležitostí, případně může vyzvat k opravě či doplnění předložených informací. ČTÚ předpokládá, že vlastní proces elektronické aukce začne 11. listopadu 2013.

Zdroj: TZ ČTÚ

Diskuze ke článku
jirka
RM je bývalé PPF a ta akciovka je Komárek takže zase tak špatný to není :)
Karel Komárek
Dobrý den,
chtěl bych vás informovat o nové telekomunikační společnosti která bude poskytovat hlasové a datové služby MVNA, MVNE, MVNO, vznikne také virtuální mobilní operátor pro uzavřenou skupinu zákazníků. Více informací už při tiskové konferenci 16. 3. 2015. Přihlášky možné zasílat do 12. 3. 2015 15:00 hod. na komarek.karel@post.cz.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze