PPF se nezúčastní aukce kmitočtů pro sítě LTE (aktualizováno)

19

Vidina dalšího mobilního operátora v České republice byla v posledních měsících velmi aktuální. Český telekomunikační úřad totiž připravoval aukci kmitočtů pro novou síť LTE a právě do této aukce se měl zapojit i nový subjekt, kterým mohla být například skupina PPF. Bohužel ta se aukce účastnit nebude.

PPF logo

Skupina PPF své rozhodnutí neúčastnit se aukce oznámila dnes dopoledne ČTK. Zároveň dodala, že prodala svou společnost PPF Mobile Services, která měla vybudovat čtvrtého mobilního operátora, jejímu dosavadnímu řediteli Tomáši Budníkovi. V minulosti vedl operátora U:fon a zajímal se o jeho koupi.

Podle mluvčího PPF Radka Stavěla jsou součástí podmínek aukce ustanovení, která v souhrnu znamenají, že po celou dobu přídělu vydražených frekvencí, tedy 15 let, se nový operátor nesmí spojit s kterýmkoliv z dalších účastníků aukce.

"Toto v Evropě bezprecedentní omezení ze strany ČTÚ nebylo součástí podmínek aukce, které prošly veřejnou konzultací, a nebyla tudíž šance se k němu dříve vyjádřit. Objevilo se zcela nečekaně až ve finálním znění podmínek aukce," dodal mluvčí. Podle něj je podobný patnáctiletý závazek v telekomunikacích věcně i ekonomicky nesmyslný.

Dnes v poledne vyprší termín pro podání přihlášek v aukci. Do té se podle dřívějších vyjádření přihlásí operátoři T-Mobile a Telefónica. Vodafone své rozhodnutí teprve oznámí.

Aktualizováno:

Po poledni už je situace jasná. Kromě současné trojice operátorů se do aukce zapojí ještě další dvě společnosti. Více informací v tomto článku. Naděje na vstup dalšího operátora tudíž ještě stále žije.

Zdroje: financninoviny.cz

Diskuze ke článku
jirka
hmm škoda, snad PPF aspoň koupí některého z té trojky
Tomáš Kympergr
Tomáš Kympergr
to jsou jen výmluvy... jsou uz domluvení na koupi telefoniky...
damion
Teď už to je skoro jednou koukněte na náš trh teď a před rokem a půl. Jediný co by tak teď mohla PPF udělat že by rozdávala simky k pojištění, popř nějaký bonusy když se pojistíte u generali nebo si vezmete půjčku u homecreditu
Pepper
Proč by neměl být další operátor kvůli tomu, že PPF nechce do aukce? Co to je zase za blaf? Nedokážete si zjistit info od jiných investičních skupin a dezinformujete čtenáře? S takovou se nikdy mezi seriózní weby nezařadíte..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze