Displej 21:9? Možná jej nabídne chystaná Xperia X Ultra od Sony

5
Displej 21:9? Možná jej nabídne chystaná Xperia X Ultra od Sony
  • Portfólio tabletofonů od Sony se možná rozroste o nejvybavenější kousek
  • Zásadně by se měl odlišovat velkým a především velmi širokoúhlým displejem

Japonské Sony průběžně vyrábí i opravdu velké smartphony. Vzpomeňme na povedenou Xperii Z Ultra, případně na aktuálně nejnovější Xperii XA1 Ultra. Na tuto tradici by v dohledné době mohl navázat další model s pravděpodobným označením Xperia X Ultra. Jeho displej by měl mít úhlopříčku 6,45 palce a velmi netradiční poměrem stran 21:9. V historii to nebude poprvé, co takový displej byl použit, nicméně v dnešní době to bude velmi netradiční a hodně protáhlý displej. Prozatím není jasné, jaké bude nasazeno rozlišení, ale možná půjde o Full HD s pixely navíc ve vertikálním směru.

Sony Xperia X Ultra
Koncept možné podoby Sony Xperia X Ultra

Další výbava by měla odpovídat solidní vyšší střední třídě. Výkon zajistí procesor Snapdragon 660 či 4GB operační paměť. Pro vaše data bude připravena 64GB interní úložiště. Hlavní fotoaparát má mít 19 megapixelů, zatímco čelní kamerka 13 megapixelů. U baterie se hovoří o nepříliš velké kapacitě 3 050 mAh, ale Sony je známo svou tradičně velice slušnou výdrží. Vyloučit nyní nelze ani nasazení zvýšené odolnosti. Více informací ale v tuto chvíli bohužel k dispozici není.

Zdroje: mobilexpose.com, gsmarena.com

Diskuze ke článku
Pesedm
Ořezané špagety mám rád jen k obědu...
Dave
Je to fake
Petr
já chci mobil s diplejem s poměrem stran 100:1 :-D
DeX.DC
A k cemu je takovy pomer dobry, kdyz je vse programovano na 16:9, mobil nataci video 16:9 a pomer stran fotek je tak nejak urcen na pomer 4:3. Nikde se ten pomer neda vyuzit nebo snad da, krom netu???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze