Dětský vozík s 99 telefony. Podívejte se, jak snadno lze „hacknout“ Google Mapy

Dětský vozík s 99 telefony. Podívejte se, jak snadno lze „hacknout“ Google Mapy
  • Oklamat Google Mapy je snadnější, než se na první pohled zdá
  • Simon Weckert brázdil ulicemi Berlína s 99 telefony a spuštěnou aplikací Google Mapy
  • Mapy vyhodnotily toto chování jako dopravní zácpu

Každý z nás má své koníčky. Někdo si rád zajde do divadla za kulturou, jiný si jde zaběhat do parku a někdo si pořídí 99 telefonů, spustí na nich aplikaci Google Mapy a vydá se do ulic „hackovat“ jednu z nejpopulárnějších navigací na světě. Simon Weckert se rozhodl tímto způsobem oklamat Google Mapy a pro celý projekt vytvořil hashtag #googlemapshacks. A jak tento způsob hackování přesně funguje?

Princip oklamání map od Googlu je jednoduchý. Poté, co Simon necelou stovku telefonů (které údajně pořídil z druhé ruky) zapne a spustí na nich aplikaci Google Mapy, je naloží do svého červeného vozíku a táhne je ulicemi Berlína. Výsledkem tahání vozíku po městě bylo „zčervenání“ tras v aplikaci, které značí, že je v daných úsecích zácpa a Google Mapy se odtud pokusí provoz odklonit. Mapy se jednoduše domnívají, že se zde nachází desítky uživatelů v automobilech, kteří cestují velmi pomalu. Na to, jak celý pokus provedl, se ostatně můžete podívat v přiloženém videu.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Blue Sun
Tohle by měl Google nějak zatrhnout a při registraci zařízení vyžadovat několikanásobné ověření identity, například pomocí bankovní karty, skenu obličeje a dokladů nebo odběru DNA. Protože je jasné, že když si člověk zaregistruje tolik mobilů, tak s tím hodlá vyrábět nějaké píčoviny, třeba mít nějakou klikací farmu nebo s nimi na dálku odpalovat bomby.
Fuzo
To je debil :-D
Mentál s vozíčkem
😐🤡😐
P3P3
To není nic nového, běžně se tohle děje ve městech kolem zastávek MHD kde je větší počet lidí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze