S Google Mapami se neztratíte už ani v tunelech. Co je potřeba nastavit?

2
S Google Mapami se neztratíte už ani v tunelech. Co je potřeba nastavit?
Fotografie: Pixabay
  • Přijímání signálu z takzvaných Bluetooth majáků aktivujete v nastavení
  • Funkce je v tuto chvíli dostupná pouze pro Android

Google Mapy a s nimi spojená Navigace prochází neustálým vývojem. Spousta funkcí je navíc přebíraná i z oblíbené aplikace Waze, která je rovněž s Google Mapami úzce spjata. Takovým příkladem jsou takzvané Bluetooth majáky nacházející se v některých tunelech s vysílající signály napomáhající navigacím určit vaši polohu.

Pokud aktivně využíváte Google Navigaci, možná jste již setkali s nepříjemnou situací, když vjedete do delšího tunelu. V daný moment totiž často hrozilo, že dojde ke ztrátě GPS signálu, kvůli čemuž jste na displeji viděli v lepším případně nepřesnou, v horším zcela nesmyslnou aktuální polohu. Mohli jste tak být svědky toho, jak virtuálně projíždíte skrze domy, zahrady či řeky. Jelikož v tunelových komplexech bývají i sjezdy, často jste v neznámém prostředí mohli snadno zabloudit.

Nastavení Bluetooth majáků v aplikaci Google Mapy

Nově však Google Mapy umožňují, jak informuje smartdroid.de, sbírat signály ze zmíněných Bluetooth majáků, které se nacházejí ve vybraných větších tunelech, kupříkladu i v tunelu Blanka v Praze. Díky tomu se vaše poloha bude držet reality.

Ke správnému fungování si však funkci Bluetooth lokátorů musíte nejprve v telefonu aktivovat. Podmínkou je mít telefon s Androidem a následně se dostat do Nastavení aplikace Google Mapy. Následně najděte položku Nastavení navigace a zde přepínač funkce Bluetooth lokátory v tunelech. Poté je nezbytné ještě aplikaci udělit povolení k Bluetooth a jste připraveni na bezpečnější a komfortnější jízdu.

Diskuze ke článku
Jaroslav Pavelka
Jaroslav Pavelka
Naposledy upraveno: 18. 1. 15:53
Zpráva mě věru uklidnila. Co já bych si počal, kdybych se ztratil v tunelu...
Tomáš Urban
Tomáš Urban
Když neumíš číst značky a držet se pruhů ani za volant nelez

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze