Navigace v rozšířené realitě? Ano, již brzy v rámci Google Map

2
Navigace v rozšířené realitě? Ano, již brzy v rámci Google Map
Fotografie: Google
  • Rozšířená realita je aktuálně testována pro pěší navigaci
  • Nápomocný je samozřejmě fotoaparát
  • V tuto chvíli je okruh testerů velice úzký

Možná již velmi brzy by nás mohla čekat revoluce v navigování. Dnes můžeme využívat pokročilé navigace, kde vidíme aktuální dění nebo třeba 3D obrysy objektů. Někde však i to nemusí stačit. Nápomocna by mohla být rozšířená realita. Ta využije reálný svět, který budete snímat prostřednictvím fotoaparátu. Na displeji telefonu tak uvidíte reálný svět, který Google Mapy doplní o virtuální popisky a šipky. Samotný fotoaparát bude i více zpřesňovat určení vaší polohy v zastavěné oblasti. Snímáním budov porovná jejich umístění na mapách.

Google Mapy

Google se nyní rozhodl, že je čas na další fázi testování a rozšířil okruh testerů mezi několik dalších vyvolených. Novou funkci si mohli mimo jiné vyzkoušet i redaktoři deníku The Wall Street Journal, jež byli s aktuálním výsledkem spokojeni. Rozšířená realita fungovala korektně a Google již zapracoval i na upozornění, aby uživatelé bedlivě vnímali reálný svět a nikoliv jen ten skrze displej. Displej je elegantně rozdělen na část s rozšířenou realitou a část se samotnými mapovými podklady. V tuto chvíli nebyly oznámeny další kroky, tedy kdy Google například vypustí beta verzi pro veřejné testy, případně kdy dojde k veřejnému nasazení.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Řezňýk
Tipnu si, že pár testerů přejede auto, jak se fascinovaně čuměli na display a né kolem sebe, takže to Google zase hezky pomalu a v tichosti stáhne, stejně jako třeba ty jeho slavný brejle.
Elvira
Něco podobného měla již Nokia, Lumia Lens nebo jak se to jmenovalo.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze