Mapy od Googlu přesněji určí vaši polohu díky funkci Live View AR

Mapy od Googlu přesněji určí vaši polohu díky funkci Live View AR
Fotografie: Google
  • Kalibrace polohy nově může probíhat také skrze funkci Live View
  • Mapy vaši polohu analyzují dle okolních budov a záchytných bodů
  • Stačí k tomu telefon s podporou ARCore

Navigaci v mobilním telefonu dnes bereme jako naprostou samozřejmost. Pro co nejlepší využití, rozumějte nejpřesnější určení polohy, je ideální mít zapnutou GPS, mobilní data i Wi-Fi. Zejména v husté městské zástavbě se však i přesto může stát, že vaše poloha na displeji telefonu nebude zcela odpovídat realitě. Pro tyto chvíle se hodí nová funkce Live View AR, o níž informuje 9to5google.com, pomocí které získáte skutečně naprosto přesně vaši polohu. Jak funguje?

Otevřete Google Mapy a dotkněte se modrého puntíku, který značí vaši polohu. Rozbalí se vám modrá nabídka, kde si můžete uložit místo, kde jste zaparkovali, sdílet vaší polohu a nově také kalibrovat mapy pomocí Live View. Pokud tuto funkci vyberete, Mapy váš požádají o přístup k fotoaparátu a následně vás ještě upozorní, že používat telefon během chůze může být nebezpečné. Poté již dojde na samotnou kalibraci, kdy stačí se rozhlížet po vašem okolí. Aplikace vás vyzývá k načtení budov či nápisů na nich.

Po několika málo vteřinách, v závislosti na tom, kde se konkrétně nacházíte, si Mapy porovnají okolí se svou databází a určí, kde právě jste. Následně už je modrý puntík ukazující vaši polohu zcela přesný a pohybuje se společně s vámi. Jedná se tak o velice praktickou funkci, která se ve městech, kde to dobře neznáte, bude hodit. Podmínkou pro správnou funkčnost je telefon s podporou ARCore, jejichž neúplný seznam najdete na stránkách Googlu. Nám funkce spolehlivě fungovala na letošním Samsungu Galaxy S20+.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze