Do Google Map postupně přichází tmavý režim

1
Do Google Map postupně přichází tmavý režim
Fotografie: Google
  • Tmavý režim bude nyní možné využívat nejen ve chvílích, kdy zapadne slunce
  • Zvolit budete moci, zda má kopírovat nastavení systému, nebo být aktivní stále

Google bude postupně zavádět tmavý režim do další své aplikace, kterou budou Google Mapy a Navigace. Naznačují to informace z reddit.com. Prozatím platí, že podmínkou pro zobrazení tmavého režimu jsou Google Mapy ve verzi 10.51.1 s operačním systémem Android 11. Platí však, že ani aktualizace aplikace nemusí stačit. Google tmavý režim aktivuje výhradně na své straně, je tudíž nutné případně čekat.

Google Mapy

Můžete možná namítnout, že jste si tmavého režimu v Google Mapách a navigaci již všimli. Ano, aplikace se automaticky zbarví do temných odstínů ve chvíli, kdy zapadne slunce, případně když projíždíte tunelem. Zobrazení je pak lépe čitelné. Tento režim však nabíhá automaticky, nemůžete jej ovlivnit a je k dispozici jen při navigaci. Nelze jej vynutit a chybí v nabídkách s nastavením. Plnohodnotný tmavý režim v Google Mapách přinese tradiční nastavení. Zvolíte si, zda má být vždy vypnutý, vždy zapnutý, případně respektovat nastavení tmavého režimu napříč systémem Android.

Stáhnout Google Mapy

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Diskuze ke článku
Jan Rubič
Jan Rubič
"Tento režim však nabíhá automaticky, nemůžete jej ovlivnit a je k dispozici jen při navigaci." ... sice je pravda, že je tmavý režim k dispozici jen při navigaci, ale nastavit si ho samozřejmě můžete, a to v nastavení > nastavení navigace > barevné schéma > noc

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze