Dejte svým fotografiím šmrnc s aplikací Lens Distortions

Android aplikace týdne
Dejte svým fotografiím šmrnc s aplikací Lens Distortions
  • Aplikace Lens Distortions je již delší dobu velmi populární na iOS, ale až v posledních týdnech se dostává na Android
  • Pomocí ní můžete přidat do vašich fotografií řadu skvěle zpracovaných efektů, jako jsou světelné odlesky, studiové nasvícení, déšť, mlha a tak dále
  • Lens Distortions je zatím pouze v nevydané betaverzi, ale je ke stažení zdarma, přičemž si můžete dokoupit více jak 200 dalších efektů

Možná jste občas přemýšleli, jak dokázali někteří lidé zachytit fotku s těmi krásnými paprsky slunce, mlhou či deštěm. Inu, odpověď může být překvapivě snadná – možná daný efekt prostě jen velmi šikovně přidali v postprodukci. Zkrášlování fotek může být přeci jen komplexnější, než je hraní si s filtry, a dokonce k tomu není ani potřeba slavný Photoshop, ale jen šikovná appka, jako je třeba Lens Distortions.

Lens Distortions® – Android aplikace týdne

Jedná se o velmi známou aplikaci z iOS, která se ovšem až v posledních týdnech dostává na Android. Zatím je pouze v nevydané beta fázi, ale skvělá DNA z iOS se prostě nezapře už teď a jedná se tak o jednu z nejlepších aplikací svého druhu. Používá se přitom velice jednoduše, jen si zvolíte nějakou fotku a poté procházíte velice dlouhým seznamem efektů. Najdeme tu různé světelné efekty, studiové nasvícení, mlhu, déšť, sníh a tak dále.

Lens Distortions

Každá kategorie má pět variací daného efektu a pokud klepnete na velké „plus“, můžete si dokoupit další desítky variací. Ceny i počet dokupovaných variací se mění v závislosti na dané kategorii, avšak pokud byste se rozhodli aplikace skutečně maximálně pravidelně využívat, možná se hodí spíše platit 31 korun měsíčně a dostanete přístup k úplně všemu najednou.

Lens Distortions

Efektů je tu tedy v každém případě hromada, ale ten nejtěžší úkol přichází až po jejich vybrání. Poté musíte totiž zvolený efekt vhodně zakomponovat do fotografie, což samozřejmě závisí pouze na vašem vkusu a citu. Při úpravách přitom použijete řadu nástrojů pro úpravu barev, zprůhlednění, kontrastu, saturace, otáčení, přibližování, pohybování s ním a podobně. Až budete spokojeni, můžete si váš výtvor uložit do paměti telefonu či jej rovnou sdílet přes nějakou aplikaci.

Lens Distortions

Přidávání podobných efektů se vám sice může zdát jako kýč, ale můžete se podívat sami, co někteří uživatelé s touto aplikací dokázali vytvořit. Přímo z menu aplikace lze totiž přejít na oficiální Instagram vývojářů, kde najdete vybrané fotky od řady uživatelů a určitě vás alespoň pár z nich zaujme. Takže honem do Google Play, stáhněte si zdarma Lens Distortions a dejte se do tvoření – třeba se na oficiální Instagram této aplikace dostane i vaše fotka!

Stáhnout Lens Distortions

Google Play (zdarma) App Store (zdarma)

Partnerem seriálu Android aplikace týdne je ASUS.

ASUS ZenFone 4 Logo
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze