Samsung se má stát výhradním dodavatelem OLED panelů pro iPhony 12 Pro

2× aktualizováno
21
Samsung se má stát výhradním dodavatelem OLED panelů pro iPhony 12 Pro
Fotografie: phonearena.com
  • Za rendery stojí PhoneArena
  • Nové iPhony by se měly inspirovat u designu iPhonů 4/5/SE
  • Na zadní straně údajně přibude time-of-flight senzor a uvnitř najdeme 6 GB RAM

Aktualizováno 28. 11. 2019

V posledních dnech se na internetu vyrojilo hned několik spekulací o tom, co vše bude umět a čím bude vybavena příští generace iPhonů. Tomu, že půjde o velmi zajímavě vybavené smartphony, ostatně napovídají i prognózy Applu, podle něhož se podaří dodat 100 milionů kusů iPhonů 12. Nyní se díky ETNews objevily další informace, podle nichž se stane exkluzivním dodavatelwm OLED panelů Samsung. V menším iPhonu 12 Pro by se měla nacházet 5,4" obrazovka, zatímco ve větším najdeme hned 6,7" displej. Základní iPhone 12 se údajně rovněž dočká OLED panelu (konečně), a to o velikosti 6,1 palce. O výrobu se postará opět buď Samsung, nebo LG. S levnější IPS LCD obrazovkou se tak setkáme pouze u připravovaného iPhonu SE 2.

Aktualizováno 26. 11. 2019

Podle informací zaměstnanců společnosti Barclays by měly nové iPhony 12 Pro a 12 Pro Max disponovat 6 GB operační paměti na rozdíl od 4GB operační paměti u iPhonu 11 Pro (Max). Nové iPhony by měly být rovněž vybaveny time-of-flight 3D senzorem na zadní straně či podporu 5G technologie mmWave. Základní iPhone 12 by měl obsahovat 4 GB operační paměti a rovněž podporovat sítě 5G. Produkce menšího a cenově dostupnějšího iPhonu SE 2 by měla začít v únoru. Z předchozích úniků můžeme potvrdit, že Barclays je spolehlivým zdrojem, a tak není důvod těmto informacím nevěřit.

Původní informace z 12. 11. 2019

Kolegové z PhoneArena se rozhodli zhotovit sérii renderů a pokusit se do nich zahrnout všechny očekávané změny, kterých se máme dočkat s příchodem iPhonů 12. Při tvorbě těchto konceptů vycházeli z informací dostupných na internetu, například od známého analytika výrobků s logem nakousnutého jablka, Minch-Chi Kua.

Jak si můžete všimnout, nákresy iPhonu 12 připomínají designový směr iPhonu 4, iPhonu 5 či iPhonu SE. Proslýchá se totiž, že příští generace iPhonů projde zásadní designovou proměnou stejně, jako tomu bylo u iPhonu X. Koneckonců i nejnovější iPady Pro již nemají zcela zaoblené boky a sázejí na rovné hrany podobně jako výše zmíněné iPhony.

Výřez je jedním z designových prvků, které jsou iPhonům dlouhodobě vytýkány, přestože se zde ukrývá pokročilá technologie pro Face ID. V příštím roce se s největší pravděpodobností nedočkáme toho, že by se všechny senzory implementovaly přímo pod obrazovku, nebo do výsuvného mechanismu, předpokládá se však, že dojde alespoň ke zmenšení výřezu.

Na zadní straně tentokrát najdeme čtveřici kruhových výřezů pro snímače, mezi nimiž se má nově vyskytovat i time-of-flight senzor pro bokeh snímky a také rozšířenou realitu. Tvůrci renderu se rozhodli umístit tento senzor z designových důvodů do stejného výřezu jako zbylé tři fotoaparáty. Stejně tak je ovšem možné, že zůstane „mimo výřez“ jako například přisvětlovací dioda.

iPhone 12 render PhoneArena

O vaše názory na to, jak se vám tento koncept iPhonu 12 líbí, se nezapomeňte podělit v komentářích níže.

Diskuze ke článku
Patrik Halmi
Patrik Halmi
Tento design bych určitě bral, ale už bez notche.
Ondřej
A jakou změnu přinesl iPhone X? Krom doublefoťáku a displeje žádnou!!! Od iPhone 6 se design vůbec nezměnil!!! Pořád do stejného šasí dávali jen nové díly.
Lubos
To že po predstavení poslednej generácie v septembri o tom všetci všade písali, som chápal. Ale to že v posledných dňoch vychádzajú takéto články s dohadmi a domnienkami, čo bude v iPhone 12 za 10 mesiacov, aký bude iOS 14, to sa mi zdá už fakt dosť mimo. To je dôkaz toho že je iPhone rok pozadu a to čo priniesol nové teraz, už je tu dlho a ľudia čakajú na niečo nové. Na Androide už máme ultrawide, nočný režim, rýchle nabíjanie, normálnu výdrž baterky, čierne prostredie, 16:9 fotky.
Carda dmnt
Mqm v nosku nudle.. moje P10 je nejkepsi a obcas ji i olizuju

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze