Cyanogen jedná s Oppo o výrobě špičkového smartphonu

7

Smartphone s předinstalovanou, světově nejpopulárnější alternativní ROM CyanogenMod, už se prodává. Je to ovšem pouze staré známé Oppo N1 s touto ROM, navíc pouze v limitované edici. Obě společnosti už ale jednají o daleko vážnější spolupráci – CyanogenMod smartphonu.

Jednání na svém profilu potvrdil jak představitel čínského výrobce Oppo Pete Lau, tak zakladatel Cyanogen Inc. Steve Kondik. Oba jednali na domácí půdě Oppo v čínském Shenzenu. Podle Kondika začali diskuzi o vizi telefonu, který by spojoval opravdu úžasný software a vysoce kvalitní hardware.

Zdroj serveru GSMarena.com říká, že se připravovaný smartphone bude prý co do ceny zhruba rovnat novému Nexusu 5, což by rozhodně byl dobrý a popravdě na dnešním zaplněném trhu i jediný racionální základ pro solidní prodejní úspěch. Zatím nepadlo žádné konkrétní datum ani přibližný termín, kdy můžeme představení nového telefonu očekávat.

Obrázek z Twitteru

TIP! Alternativní ROM: co to je a jak ji nahrát do telefonu?

Myšlenka telefonu s kvalitní ROM, jejíž velmi aktivní vývojářská komunita navíc slibuje rychlou a pravidelnou podporu formou aktualizací, je určitě lákavá. Cyanogen své aktivity na mobilním poli rozšiřuje v poslední době čím dál více. Kromě v úvodu zmiňované, limitované edice smartphonu Oppo N1 s předinstalovanou CyanogenMod ROM například nedávno na Google Play Store uvedl také jednoduchý instalátor, který z jinak poměrně složité instalace dělá otázku několika málo minut.

Zdroje: gsmarena.com, plus.google.com

Diskuze ke článku
Martin
Jednoduše super.
illnath123
a beru prvne v zivote cinana vsemi deseti
Lukáš
No nevím co si kdo představuje, že tam bude za hw, ale jsou jisté možnosti a ty vidíme v dnešních smartech, že by mohli nabídnout něco nevídaneho, tak tomu nevěřím. No a jejich rom si lze normálně nahrát do mnoha telefonů, tak nevím, možná podpora, že bude lepší, ale aby to potom neopadlo jako xiaomi.
illnath123
skvely soft , hard , system , podpora , cena , cobys vic chtel :) dnes pouze nexus a jabko a to uz taky neni kdo vi ujak slavne

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze