CyanogenMod Installer vydán: alternativní ROM pro všechny

24

V obchodě Google Play se po dlouhém čekání objevila položka nesoucí název CyanogenMod Installer. Oč jde? V prvé řadě o alternativní ROM pro telefony s Androidem. Nově však nemusíte být technicky zdatní a přesto si můžete výhod této ROM užít také. Vše obstará automatická instalace.

Mobilní telefony s Androidem jsou často zatěžovány mohutnými nadstavbami, které se mnohdy výrobcům nepodaří sladit se samotným systémem. Výsledkem bývá zasekané prostředí. Možnou únikovou cestou je nahrání alternativní ROM. Známým hráčem na tomto poli je například CyanogenMod. Vždy však bylo nutné telefon například rootnout a i nadále byla pro obyčejné uživatele instalace poměrně složitým procesem. Tomu je nyní konec.

CyanogenMod Installer

Stačí si z obchodu stáhnout aplikaci CyanogenMod Installer, po jejímž spuštění vstoupíte do jednoduchého průvodce, který vás navede k celé instalaci. Ta následně pokračuje na vašem počítači, kromě kterého pak ještě samozřejmě potřebujete USB kabel k propojení telefonu s počítačem. Prozatím je limitujícím faktorem nabídka podporovaných telefonů. Podporovány jsou Nexusy, Samsungy řady Galaxy S, Note a ještě HTC One. Další zařízení by však mohly přibývat.

Stáhnout CyanogenMod Installer

Google Play (zdarma)

Zdroje: play.google.com, cyanogenmod.org

Diskuze ke článku
PCKarlos
Název článku je trochu zavádějící, jelikož "pro všechny" to určitě není, když v článku píšete omezení na konkrétní typy mobilů. Valná většina má mobil, na který to prostě nepůjde. Takže ne "pro všechny", ale jen "pro vyvolené" :-) Ale i tak díky týmu Cyanogen za alternativní ROM.
alambert
pro galaxy s wi-fi 5.0 to asi nebude co? :-D
Rash-182
Vážně není potřeba rootu a odemykat bootloader atd? Jaky vliv to mude mit na Knox u S4 s ofiko 4.3? Záruka určitě padne že?
loko
mám dotaz trochu mimo mísu. ..
dá se v cyanogenmod aktuální verze (dejme tomu na note2) omezovat práva aplikacím přímo v systému?
(ve verzi 7 na mem starém tel to šlo, teď nevím..)

Asi ho nahodím pokud to jde, začíná mi chybět :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze