Cyanogenu se podařilo sehnat 80 milionů dolarů na vývoj nového systému

40

CyanogenMod si za svá léta existence vybudoval velkou reputaci jako velmi otevřená nadstavba operačního systému Android, kterou používala spousta fajnšmekrů. Společnost Cyanogen se však chce osamostatnit a vybudovat vlastní systém, na který nyní sehnala 80 milionů dolarů.

Cyanogen

TIP: CyanogenMod 12 oficiálně dostupný i pro tablet Nexus 9

Cyanogen nově ohlásil velkou novinkou, která potěší určitě každého, kdo by chtěl na trhu vidět novou mobilní platformu. Tým, který tvořil velmi oblíbenou alternativní ROM pro spoustu telefonů CyanogenMod, hodlá, dle vlastních slov, postavit vlastní Android bez Googlu. Nový Cyanogen OS má dát uživateli dříve nevídanou volnost přizpůsobení. Společnosti se nyní podařilo sehnat tolik potřebné financování, a k dispozici bude mít přibližně 80 milionů dolarů. Na ty se skládají společnosti, jako je Twitter, Qualcomm, Telefónica, Smartfren, Index, Access nebo Vivi Nevo a několik dalších sponzorů a investorů. Na první pohled tedy velmi slibný start a my doufáme, že se Cyanogenu podaří tento projekt dotáhnout do konce.

Zdroje: talkandroid.com

Diskuze ke článku
Lukáš
Takže CM chtějí udělat úplně nový operační systém bez googlu, bude to android bez google aplikací... To mi nějak nejde do hlavy, nestará se o vývoj androidu také google? Vysvětlí mi někdo tuto situaci? Pokud to bude založené na androidu, tak přece nepůjde o nový systém, nebo se mýlím? Pár verzí rom jsem od nich měl na SgS1, ale to bylo tak 20 zabugovaných rom na 1 celkem funkční, nerad dělám pokusného králíka a u této rom mě připadlo, že nedělám nic jiného :)
Mirek
Kdyby to zkusili na Kickstarteru, tak sezenou mozna 160 milionu :)
loko
Podle mého názoru bude určitě tento systém postavený na Androidu, akorát bez aplikací googlu. Což mi vůbec nevadí a fandím jim. Teda za předpokladu, že nehodlají po vzoru Googlu udělat ze systému farmu na informace.
kuki
koho zajima nejaka splacanina uhrovitych radobyvyvojaru, u ktere je seznam bugu delsi nez seznam ficur?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze