Co zítra představí Microsoft? Lumie se neočekávají

18

Příležitost zaznamenat prodejní úspěchy o nastávající vánoční sezóně si nenechá ujít ani softwarový gigant Microsoft, a tak na zítřek přichystal tiskovou konferenci. Pokud se však těšíte na nového zástupce řady Lumia, pravděpodobně budete zklamáni.

Již tradičně se k Applu a Googlu se svojí podzimní tiskovou konferencí přidá Microsoft. Vloni jsme se dočkali mnoha hardwarových novinek – jmenujme třeba Lumii 950 (XL), Surface Book nebo Band 2 – kdežto letos se počítá spíše s oznámeními ohledně operačního systému Windows 10. A zatímco Apple iPhone 7 (Plus) se již vesele prodává i u nás a Pixely (XL) od Googlu si už užívají první zákazníci v zahraničí, přičemž ti čeští si budou muset počkat do listopadu, od Microsoftu se letos smartphone neočekává žádný. Pokud se tyto predikce skutečně naplní, s velkou mírou jistoty můžeme hovořit o definitivním skonu Lumií, o kterém si štěbetají vrabci na střeše už nějakou dobu.

Windows 10: říjnová tiskovka

Microsoft to však s vlastním hardwarem rozhodně nevzdává, dokonce by měl zítra rozšířit svojí rodinu zařízení Surface o konkurenci iMacu, tedy stolní počítač typu „vše v jednom“. Ačkoliv se nabízí i omlazení stávajícího Surface Booku a Surfacu Pro 4 aktuálními procesory Kaby Lake od Intelu, proslýchá se, že na ně nezvykle přijde řada až v průběhu příštího roku. V roce 2017 by měl také redmondský gigant nastínit svým Surface Phonem, jak hodlá spasit Windows 10 Mobile, která se podle mnohých z právě probíhající klinické smrti již nikdy nevzpamatují.

Naděje na zlepšení stávající neuspokojivé situace vzbuzuje tým zodpovědný za úspěšné produkty Surface, kam vývoj nadcházejícího telefonu Microsoftu údajně nově spadá, i viceprezident divize operačních systémů Joe Belfiore (na obrázku), který se po několikaměsíční dovolené opět zařadil do pracovního procesu.

Joe Belfiore: Windows 10 Story

Tisková konference se koná zítra 26. října 2016 v 16 hodin našeho času. Pokud nejste akreditovaným novinářem a akce se nezúčastníte osobně přímo v New Yorku, můžete využít možnosti sledovat oficiální živý videopřenos. Přinese Microsoftu trojice šestek štěstí?

Zdroje: microsoft.com, twitter.com

Diskuze ke článku
Xwert Is
Xwert Is
Som zvedavý s čím prídu. Škoda tých Lumií snáď to nejak poriešia ešte.
Petr
Nove Lumie by ocekaval jenom naprosty neznalek. W10M jsou mrtvy operacni system, zadne nove telefony tudiz nebudou.
kleinak
Mě už MS nemůže ničím překvapit, ale jsem zvědaví, zda budou aspoň nějaké novější informace o SurfacePhone a né jako do dnes, jen spekulace, zatím i MS docela mlží, na to, že chtějí SorfacePhone prodávat už začátkem roku, toho moc nevíme.
Mirek
Neni treba lumie vydavat kazdej rok. Ja jedu jeste na L520 a vsechno funguje, zadna aplikace mi nechybi.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze