V Austrálii mají první zájemci Pixely od Googlu již doma, o týden dříve

1

První zájemci o nové Pixely od Googlu se dočkají již v příštím týdnu. Alespoň tak tomu mělo být. V Austrálii se však telefony k prvním uživatelům dostaly již nyní a objeví se tak jak prodejní balení, tak i možnosti nových modelů.

Google Pixel
Prodejní balení Pixelu od Googlu

Nedávno představené modely od Googlu nesou zbrusu nové názvy Pixel a Pixel XL. Jejich představí proběhlo začátkem října a první majitelé se na ně měli těšit 20. října. V Austrálii však došlo k urychlení celého procesu a tamní společnost Telstra, poskytující mobilní služby, internet či různá zařízení, doručuje nové Pixely zájemcům již během tohoto týdne. První zájemci tak neváhají a sdílí se světem nejen nadšení z nového telefonu, ale také důležitější obsah týkající se nových modelů. Máme tak možnost nahlédnout na prodejní balení, kde se kromě samotného telefonu nachází koncovka nabíječky, špuntová sluchátka či klíček k špulíčku SIM karty. Dále překvapí dvojice datových kabelů. Na jednom najdete USB-C konektor na obou stranách, druhý je na jedné straně zakončen klasickým USB-A konektorem.

TIP! Google Pixel a Pixel XL oficiálně: fešáci ve dvou velikostech

Google Pixel

Dále se uživatel s přezdívkou Wooparse podělil o informaci týkající se interního úložiště. Pořídil si Pixel se 32GB pamětí a po prvním zapnutí bylo 29,7 GB volných. V prostředí nebyly žádné extra aplikace od Googlu navíc, jen standardní balíček. Pouze telefon sám nabídl možnost stažení nových aplikací Allo a Duo. Výkon modelu Pixel s procesorem Snapdragon 821 byl měřen pomocí benchmarku AnTuTu, kde novinka dosáhla na 142 354 bodů. Podívat se můžeme také fotoaparát a ukázkovou fotografii. Není sice v maximálním rozlišení, ale přesto vypadá velice slušně. Dle majitele se ve chvíli pořízení snímku jeho domácí mazlíček dokonce pohnul. Podívat se můžete také na ukázkové video, které prezentuje rychlost ostření a stabilizaci obrazu při záznamu ve 4K rozlišení.

Nepřehlédněte: České ceny Pixelů od Googlu začínají na 20 690 Kč, dorazí za měsíc

Testovací snímek z Google Pixel (zmenšená velikost)

Závěrem doplňme, že se s Pixely setkáme i na českém trhu a to zřejmě již zhruba za měsíc. Do předprodeje je prozatím zařadil internetový obchod Alza.cz a na kompletní ceník se můžete podívat v našem starším článku.

Technické parametry Google Pixel

Kompletní specifikace
Konstrukce143,8 × 69,5 × 8,6 mm, 143 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP53
DisplejAMOLED, 5" (1 920 × 1 080 px)
Fotoaparát12,3 Mpx (4 048 × 3 036), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 821 MSM8996 Pro, CPU: 2×2,34 GHz + 2×2,19 GHz, GPU: Adreno 530
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 32 GB / 128 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 10
Akumulátor2 770 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:48 hodin
Dostupnostlistopad 2016, 23 000 Kč

Zdroje: reddit.com, mashable.com