Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 7 přichází. Má větší displej a nabídne i NFC

5
Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 7 přichází. Má větší displej a nabídne i NFC
Fotografie: Xiaomi
  • Samozřejmostí je zvýšená odolnost až do 5 ATM
  • Větší AMOLED displej se konečně naučil funkci Always-On
  • Výrazně se zvětšila baterie, tím pádem i prodloužila výdrž
  • Existuje verze bez NFC, ale i varianta s podporou NFC

Když se řekne chytrý náramek, mnozí si jistě vybaví řadu Mi Band od Xiaomi. Cenově dostupné náramky čínského výrobce přinášely vždy něco navíc a staly se pomyslným etalonem kategorie. Dnes došlo k představení modelu Mi Band 7, který je opět příjemnou evolucí minulé generace a přináší pár vítaných funkcí navíc. Začněme ale vzhledem, kde se výrobce drží osvědčeného designu, náramek tak bezpečně rozpoznáte díky oválnému tvaru a faktu, že takřka celou čelní stranu zabírá displej.

Xiaomi Mi Band 7

U displeje se musíme rozhodně zastavit, neboť zde je příval novinek takřka největší. Samotný AMOLED panel povyrostl, a to z 1,57" u Mi Bandu 6 na 1,62" u novinky. Rozdíl zdánlivě zanedbatelný, avšak každá setina palce se na takovémto prostoru počítá a je nasnadě, že se na displej vejde mnohem více informací, případně budou přehledněji seskládané. Jas displeje dosahuje maximálně 500 nitů, což je u levného náramku skvělá hodnota. Zásadní novinka týkající se displeje spočívá ve funkci Always-On. Neustále tak budete moci mít na očích čas, datum a případně notifikace, a to aniž byste museli rozsvítit celý displej. Funkce velmi vítaná.

Prostředí náramku bude nově vyšperkováno více než stovkou různých ciferníků, ze kterých by si měl vybrat snad úplně každý. Náramek bude připraven i na vaše sportovní aktivity, kterých bude umět měřit 120. Zde však musíme mírnit nadšení, protože mnohé budou zcela nepotřebné a další takřka duplicitní, kdy vám beztak vždy změří jen standardní věci, jako je čas, srdeční aktivita a okysličení krve během aktivity. Samozřejmostí je zvýšená odolnosti proti vodě až do 5 ATM. Sám výrobce zmiňuje, že s náramkem můžete plavat v bazénu či šnorchlovat. Mi Band 7 zvládne též chytře rozpoznat čtyři různé plavecké styly a spustit měření bez ruční aktivace.

Xiaomi Mi Band 7

Chytrý náramek je rovněž prodlouženou rukou vašeho smartphonu a spárujete jej nejen s telefony s Androidem, ale i s iPhony. Následně vám budou chodit notifikace o příchozích hovorech, SMS a rovněž z dalších aplikací. Na větším displeji bude samozřejmě vše přehlednější a lépe čitelné. Nelze však očekávat možnost reagovat, stále před sebou máme spíše cenově dostupnější zařízení kategorie wearables. Výrobce ihned při představení oznámil, že Mi Band 7 bude existovat ve standardní verzi a také ve variantě s NFC, která umožňuje bezkontaktní platby. Jelikož se na českém trhu nyní nabízí Mi Band 6 s NFC, je nasnadě, že v tomto ohledu bude chtít výrobce zachovat návaznost a i nová generace dorazí s NFC.

Další zásadní změnou prošla baterie, jejíž kapacita povyskočila ze 125 mAh na 180 mAh, díky čemuž se má Mi Band 7 pochlubit až 15denní výdrží při standardním používání. Při náročnějším stylu práce se pak výdrž bude pohybovat kolem 8 až 9 dnů na nabití, což je velmi solidní hodnota.

Chytrý náramek Xiaomi Mi Band 7 se začne nejprve prodávat v Číně za v přepočtu zhruba 1 200 Kč i s daní. Na našem trhu lze očekávat nepatrně vyšší cenu, dostupnost však prozatím není známa.

Technické parametry Xiaomi Mi Band 7 Bez NFC

Kompletní specifikace
Konstrukce46,5 × 20,7 × 12,3 mm, 13,8 g, odolnost: ano
Pásekumělý, vyměnitelný: ano, zapínání: flexibilní materiál
DisplejAMOLED, 1,62" (192 × 490 px), tvar: hranatý
Systémproprietální, kompatibilní s: Android, iOS
Datové funkceBluetooth: 5.2, Wi-Fi: ne, mobilní sítě: ne, NFC: ne
Chipset
PaměťRAM: 1 MB, vnitřní paměť: 16 MB, paměťové karty: ne
Akumulátor180 mAh, nabíjení: USB A
Dostupnostčerven 2022, 1 390 Kč
Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
Mám 6tky a 7 pořídím tentokrát s NFC.
Stickler Stickleru
Stickler Stickleru
Vypadá to úplně jak 6ka :D
Tak nevím v čem je to lepší :D jenom to má o chloupek větší display. -_-
a NFC.
Počkám si na 8. :D
Tomáš Gottfried
Tomáš Gottfried
Už se ví, jestli budou pasovat řemínky z 6.generace nebo je tato nepatrně větší?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze