Chytré hodinky Xiaomi Watch S3 mají konečně přinést důležitou funkci

2
Chytré hodinky Xiaomi Watch S3 mají konečně přinést důležitou funkci
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Hlavní novinkou má být podpora LTE
  • Mírně se má zvýšit kapacita baterie
  • K představení by mohlo dojít před koncem roku

Xiaomi dle informací z weibo.com intenzivně pracuje na nové generaci vlajkových chytrých hodinek. V tuto chvíli se předpokládá, že ponesou název Watch S3. Zásadní inovace spočívá v zavedení verze s podporou LTE, díky čemuž by se hodinky staly výrazně samostatnějšími. V praxi to znamená, že budou skrze eSIM připojeny k internetu i ve chvíli, kdy nebudou spárovány s vaším mobilním telefonem. Všechny funkce tak budou k dispozici a hodinky se stanou samostatnějšími.

Další progres by se měl odehrát v případě baterie, jejíž kapacita má činit 520 mAh. To je 20mAh nárůst ve srovnání se současnou generací Watch S2, která se však u nás neprodává. Výdrž by tak mohla být alespoň o něco lepší, přičemž podepsat by se na tom mohl i vylepšený OLED panel. Ten se má pochlubit adaptivní obnovovací frekvencí, kdy bude moci být nastavená nízká a energeticky nenáročná obnovovací frekvence ve chvílích, kdy to bude s ohledem na zobrazené informace možné. Typicky se jedná například o chvíli, kdy budete pouze kontrolovat čas.

O dalších informacích týkajících se nadcházejících chytrých hodinek od čínského výrobce není nic známo a budeme si tak muset ještě nějaký ten týden počkat. Xiaomi Watch S3 se dle současných spekulací představí zřejmě na sklonku roku v prosinci po boku plánované vlajkové řady mobilních telefonů Xiaomi 14. A ty se zpravidla představují v období kolem Vánoc, letošní rok by neměl být tak výjimkou.

Diskuze ke článku
Lukáš QproTest
Lukáš QproTest
Mám S1. Nejsou to vyloženě špatný hodinky, ale také žádný zázrak. Uzavřený systém, se za celou dobu nijak nevylepšil. Mám je od začátku a už bych si hodinky s uzavřeným systémem nekoupil. Šetřím na Wear OS
Jachym_ve_stroji
Jachym_ve_stroji
Mám také S1, bral jsem je kvůli bezdrátovému nabíjení a safírovému sklíčku, ale aktualizace nic moc a příští budou Wear OS.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze