Chodníky pro závislé na telefonech? V Číně již skutečnost

5

Chytrý telefon se pomalu stává nepostradatelnou součástí našeho života. Potřebujeme být přeci stále v centru dění, neustále on-line a na příjmu. Jenže takové „čučení“ do telefonu může být při chůzi i nebezpečné. Proto se V Číně rozhodli jednat a na chodnících již najdete speciální část pro závislé na svém chytrém miláčkovi.

V dnešní době existuje několik druhů vyznačených tras. Trasa pro pěší, cyklisty nebo pro motorkáře. Ale trasa pro závislé na telefonech? I na takové již ve světě narazíte, konkrétně v čínském městě Chongqing, v jednom z pěti nejdůležitějších měst v zemi. Určitě vyvstává otázka: „K čemu?“ No přeci kvůli bezpečnosti. Pokud se můžeme setkat s nedbalým řízením, určitě se najdou tací, co nezvládnou svojí chůzi při práci s telefonem. Dobrým příkladem může být tato dáma.

Tak takhle vypadají chodníky v Chongqingu

No a jelikož je čínská populace poněkud četnější, srážky bezohledných telefonistů byly nejspíše na denním pořádku a vláda se rozhodla zakročit. Co myslíte, dočkáme se stejných tras i u nás, nebo tento výstřelek zůstane tam, kde se zrodil?

Zdroje: engadget.com, news.qq.com

Diskuze ke článku
.
Mimo tehle veci... Nevite nekdo co se stalo se Subway Surfers ? Na Storu nikde neni... Mam Android 4.4 a nikde ho najit nemohu..
zupp
Ja navrhuji udelat chodnik pro mentaly ceske kteri so kupuji predrazene mobily
Mates
Podle mě právě tento chodník problém vůbec nevyřeší. Vždyt asi 2 metry široký chodník je rozdělený na 2, pro cyklisty a pro chodce. A ta část pro chodce je rozdělená na dva směry, tedy maximálně 50cm v jeden směr pro chodce. A oni si mysli že to vyřeší problém při těch miliardech lidi. Vždyt by stačilo, že by někdo odbočil o pár centimetrů a máme tu jednu (respektive tisícé) bouraček. Podle mě by bylo o dost lepší takové chodníky nedělat, pouze naučit lidi (třeba malými pokutami při porušení), aby vždy chodili po chodnících po své pravé straně od silnice.
Standa
Docela se těším na fotky, kde do sebe navzájem naráží desítky maniaků na vyhrazeném chodníku. Carmageddon hadra.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze