Chcete používat Google aplikace na telefonech Huawei? Poradíme vám, jak na to

Chcete používat Google aplikace na telefonech Huawei? Poradíme vám, jak na to
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Jak do telefonů Huawei bez Google služeb snadno doinstalovat Google aplikace?
  • Postup zvládne i začátečník, jedná se v podstatě jen o klasickou instalaci aplikace
  • Širokou nabídku aplikací najdeme i v obchodě AppGallery, který se neustále rozšiřuje

Novější telefony Huawei se vlivem amerických sankcí musí obejít bez podpory GMS, s čímž se pojí absence populárních aplikací, jako jsou Google Mapy, YouTube, Gmail a další. Situace však není tak komplikovaná, jak se může na první pohled zdát. Existuje totiž jedno velmi jednoduché a uživatelsky přívětivé řešení v podobě aplikace Gspace.

Google aplikace na pár kliků

Aplikace Gspace je dostupná pro všechny mobily s HMS, ať už jde o skvěle fotící Huawei Mate 40 Pro nebo novou stylovou novinku Huawei nova 9. Pro stažení tohoto „emulátoru“ stačí navštívit AppGallery, vyhledat termín Gspace, aplikaci stáhnout, otevřít a začít používat. Po otevření aplikace, které je nutné udělit potřebná povolení, Gspace uživateli okamžitě nabídne několik oblíbených Google aplikací, jako je YouTube nebo Google Mapy a také další populární aplikace, například Telegram či Spotify, které v AppGallery zatím nenajdete.

Gspace obsahuje reklamy, ale za poplatek je možné je vypnout

Následující postup je maximálně snadný – pro používání vybrané aplikace postačí kliknout na ikonku, aplikace se otevře a můžete ji běžným způsobem používat. Alternativně je také možné z Obchodu Play (v rámci Gspace) stáhnout další aplikace, možnosti jsou v podstatě neomezené. Jedná se tak o velmi snadný způsob, jak získat přístup ke Google aplikacím, které by jinak ve smartphonech s HMS nebylo možné používat.

Existují i další alternativy

Pokud se nejedná vyloženě o aplikace z dílny Googlu (YouTube, Google Mapy apod.), můžete vyzkoušet „rozchodit“ vámi požadovanou aplikaci skrze Petal Search, který vás dokáže okamžitě odkázat na stránky apkure.com, kde vás dělí pouze jedno kliknutí od stažení aplikačního souboru. Následně aplikaci stačí nainstalovat a začít používat.

Další možností je samozřejmě vyhledat aplikace ve virtuálním obchodu AppGallery, který neustále roste. Huawei zde nabízí již velké množství důležitých aplikací, jako je například platební aplikace Curve, Kuki, bankovní aplikace KB či RaiPay od Raiffeisenbank, Bolt, Sodexo mobilní platba, TikTok, Fitify, Mapy.cz, RegioJet a spoustu dalších. AppGallery má v současnosti již více než 165 tisíc aplikací (půl miliardy aktivních uživatelů) a je třetím největším virtuálním obchodem s aplikacemi.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze