Sankce USA Huawei nezastavily, výrobce zvyšuje příjmy a zřejmě i prodeje telefonů

15
Sankce USA Huawei nezastavily, výrobce zvyšuje příjmy a zřejmě i prodeje telefonů
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Huawei zveřejnil finanční zprávu za první tři čtvrtletí letošního roku
  • Příjmy meziročně narostly o více než 24 %
  • Zdá se, že se daří také dodávkám smartphonů

Huawei se v letošním roce potýká s poměrně tvrdými sankcemi ze strany USA, které společnosti znemožňují obchodovat s americkými firmami. Sice se již blýská na lepší časy, ale čínský výrobce stále nemá vyhráno. Na tvrdé sankce doplatil například nejnovější model Mate 30 Pro, který se kvůli chybějícím Google službám neprodává v Evropě a USA. Huawei však dnes zveřejnil svou finanční zprávu, která ukazuje, že sankce výrobce nijak zásadně nezasáhly.

Huawei však výsledky prezentuje trošku rafinovaně, když spojuje první tři čtvrtletí do sebe a vůbec se nezabývá samostatným třetím kvartálem. V každém případě však Huawei vykázal příjmy za 9 měsíců ve výši 87,5 miliard dolarů, což je meziroční nárůst za stejné období o 24,4 %.

Zajímavější jsou samozřejmě čísla prodaných telefonů, přičemž ani v tomto případě to nevypadá špatně. Huawei sice opět neoznámil, kolik dodal smartphonů během posledního čtvrtletí, avšak vše si můžeme dopočítat. Výrobce totiž zveřejnil, že za 9 měsíců celosvětově dodal 185 miliónů chytrých telefonů. My současně víme, že za každé z předcházejících čtvrtletí v roce 2019 dodal 59 miliónů smartphonů, v součtu tedy šlo o 118 miliónů kusů. Snadno tak dopočítáme, že v průběhu 3. čtvrtletí Huawei dodal 67 miliónů chytrých telefonů. Po předchozí mezičtvrtletní stagnaci jde o nárůst o 12,5 %. Meziročně se pak dodávky navýšily o 29 %, což je s ohledem na obchodní sankce skutečně působivé.

Diskuze ke článku
Asdf
Tak určitě tomu hrozně věříme...
Joseph
Na základě uvedených a neoddiskutovatelných fakt podpořených uvedenými a nezpochybnitelnými zdroji nelze jinak než nevěřit. ;-)
Dodo
Fabulace jsou opravdu "skutečné působivé".
Displej
Už pôjdu dole bez Google services

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze