Český telefon velikosti vizitky s 6měsíční výdrží? Operátoři ho zatrhli

3
Český telefon velikosti vizitky s 6měsíční výdrží? Operátoři ho zatrhli
  • Společnost Zoxcall oznámila, že datum uvedení telefonu velikosti vizitky se odkládá
  • Stalo se tak kvůli jednání s českými operátory
  • Firma proto vyvíjí model FF+ s nano SIM kartou

Jak se můžete dočíst na zoxcall.com, společnost přiblížila aktuální situaci spojenou s uvedením modelu FF na český trh, o němž jsme vás informovali už dříve. Firma uvádí následující: V posledních několika měsících probíhala intenzivní jednání s lokálními mobilními operátory o podmínkách tarifů pro naše zařízení. Tato jednání dosud nebyla úspěšná. Proto jsme nuceni prodej nového modelu FF dočasně odložit. Přesto věříme, že se nám podaří dojít ke shodě a přístroj se zabudovanou SIM uvedeme i na českém trhu.

Dále se můžete v oficiálním prohlášení společnosti dočíst toto: „Za naším produktem si stojíme, rádi jej testujeme a používáme. Během posledních měsíců jsme jej dovedli do stádia kvalitně zpracovaného produktu, který se nemusí stydět za nálepku „vyrobeno v České republice“. Na počátku byla touha vyrobit volací vizitku, která se postupně zhmotnila do přístroje T4 určeného především pro firemní zákazníky. Rozhodli jsme se jít ještě dál a nabídnout volací přístroj „peněženkového střihu“ běžnému spotřebiteli. V té době začaly vznikat prototypy modelu FF. Vývoj zařízení od začátku počítal s využitím nové technologie eSIM, která umožňuje okamžitý provoz zařízení bez vkládání dodatečné SIM karty. Tuto technologii jsme dva roky úspěšně testovali s rakouským operátorem, ale nakonec se nám právě tato specifická vlastnost stala přítěží a zkomplikovala uvedení modelu FF do prodeje“.

Společnost komentuje situaci ještě následovně: „Tohoto výsledku jsme se obávali a proto jsme se již před několika týdny rozhodli jít situaci naproti a neusnout na vavřínech. To nás vrátilo na začátek. Zpátky do laboratoře, k prvním skicám a konceptům. Bohatší o zkušenosti z vývoje modelu FF. Pohánění vaší podporou a ještě větším odhodláním plynoucím ze situace, do které jsme se dostali. Upravili jsme design elektroniky, oslovili dodavatele součástek, připravili nové prototypy a v nejbližších dnech očekáváme první funkční vzorky našeho nového zařízení.

Společnost přitom předpokládá, že v případě toho, že „všechno půjde tak, jak si navrhla,“ představí v červnu 2019 finální podobu modelu FF+, který technicky vychází z modelu FF a bude doplněn o slot pro nano SIM kartu. Tedy tu stejnou, kterou pravděpodobně už teď máte ve svém mobilním telefonu. Díky této úpravě můžete pro svůj Zoxcall FF+ zvolit libovolného operátora a zmizí bariéra, která právě dočasně zabránila prodeji modelu FF. Vyjádření společnost zakončuje sdělením, že „nový model bude mít pravděpodobně ještě něco navíc, ale o tom až někdy příště…

Diskuze ke článku
Jiří
Jestli to bude mít dost hlasitý reproduktor (na videu to bohužel vždy je vidět jen jako kartička k uchu), dokázal bych si to představit jako alternativu domácího zvonku...
Rocco
Tohle je úplně zbytečný produkt. Ti co to vymysleli, tak patří zase k te generaci, co nechcou normálně pracovat někde v kolbence a tak vymysli takovou pi.covinu.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze