Budoucí procesory Exynos by mohly být ještě lepší. Vývoj obstará speciální tým

1
Budoucí procesory Exynos by mohly být ještě lepší. Vývoj obstará speciální tým
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Až doposud měla procesory Exynos na starost divize Samsung System LSI
  • Nově by však měla za vývojem stát sama mobilní divize MX

Ačkoliv má být připravovaná řada smartphonů Galaxy S23 osazena vlajkovými procesory Snapdragon 8 Gen2, Samsung na své proprietární řešení v podobě čipsetů Exynos nezapomněl a do budoucna s nimi má velké plány. The Elec přichází s informací, podle níž by se mohla kvalita čipsetů Exynos dokonce zlepšit. Až doposud totiž probíhal vývoj čipsetů Exynos u sesterské společnosti (Samsung System LSI), nyní by však údajně měl přejít přímo pod křídla mobilní divize MX (Mobile Experience).

Jelikož je za vývoj čipsetů Exynos zodpovědný tým z již zmíněné divize Samsung System LSI, nabízí se možnost, že bude tým v oddělení MX pracovat na jejich lepší optimalizaci pro zařízení Galaxy, případně bude mít za úkol vytvořit zcela nové procesory Exynos. Teoreticky bychom se tak v budoucnu mohli dočkat čipsetů Exynos s vyšším výkonem, menším zahříváním a celkově vylepšenou energetickou účinností, které by se mohly plně vyrovnat či dokonce předběhnout konkurenci od TSMC.

Diskuze ke článku
Janek Fanek
Janek Fanek
Ano to je možné, situace u firmy Samsung je však poněkud zvláštní, jakási konkurence mezi jednotlivými divizemi vedoucí k roztříštěnosti konečného výsledku. To je pravděpodobně příčina nespokojenosti uživatelů s Exynos. Pořád je zde naděje, že firma systém Exynos nezabije a zůstane konkurentem monopolu Qualcomm.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze