Sbohem Exynosy, v Galaxy S23 budou procesory Snapdragon

15
Sbohem Exynosy, v Galaxy S23 budou procesory Snapdragon
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Informaci potvrdil finanční ředitel společnosti Qualcomm
  • Příchod nových modelů by mohl nastat v březnu

V posledních letech jsme byli svědky toho, jak Samsung rozděloval svět na dva tábory. Na mysli máme používání dvou rozdílných procesorů ve vlajkových modelech řady Galaxy S. Například v USA měly již vždy vrcholné verze čipsety od Qualcommu, ale na evropských trzích jsme měli smůlu a vždy museli vzít zavděk modely Exynos, které bývaly zpravidla o něco méně výkonné.

Tento nesoulad však s již opravdu vysokou pravděpodobností v příštím roce skončí. V aktuální zprávě Qualcommu to přímo naznačil finanční ředitel Akash Palkhiwala. Mimo jiné uvedl, že podíl Qualcommu byl u současné řady Galaxy S22 75 %, což koresponduje tím, že v Evropě byly modely s Exynosem. Palkhiwal však dodal, že zmíněný podíl v příštím roce u řady Galaxy S23 výrazně naroste a procesory od Qualcommu se objeví v modelech po celém světě. S největší pravděpodobností půjde o Snapdragon 8 Gen2. Potvrzují se tak dřívější spekulace.

Diskuze ke článku
Martin Jeřábek
Martin Jeřábek
No na dva roky, pak zase bude používat své ale jinak pojmenované.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 4. 11. 2022 21:37
Chudáci hateři. Budou teď páchat sebevraždy... pač jim dojde munice 🤣 Ale jo. Cením. Snad to nezdraží o 5k.
Janek Fanek
Janek Fanek
Možná to tak bude a možná že ne. Pokud je známo, firma Samsung má v plánu podstatně rozšíření výroby skládacích zařízení a to může znamenat větší podíl Qualcomm. Je zřejmé, ne jenom publiku v Evropě ale i v USA, že firma Qualcomm se stala monopolem. To nejhorší co může běžného rozumného uživatele potkat , je dominance monopolního výrobce. Doufám, že kdysi asijský tygr Samsung, nepohřbí poslední možnost vlastní výroby SoC a zachová konkurenční prostředí.
Pc Wifi
Pc Wifi
pfff, QSD uz mame i v evropskem modelu a ne prvnim.. FE edice :o) 22FE asi nebude, tak neva, treba prijde nejaka motivace u S23, jen doufam ze ta baterka bude na tom lip...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze