Bolí vás záda? UPRIGHT GO z Kickstarteru vás údajně bolesti zbaví

GadgetMix
Bolí vás záda? UPRIGHT GO z Kickstarteru vás údajně bolesti zbaví
  • UPRIGHT GO sleduje svislou polohu vašich zad
  • Na chybné držení těla upozorní vibracemi
  • Robotická tabule Joto nakreslí libovolný obsah z propojené aplikace
  • Nabízí otevřené API na propojení s libovolnou službou

Vibrace pomohou k lepšímu držení těla

Sedavý způsob života spolu s hrbením se řadí mezi hlavní příčiny bolestí zad. Na Kickstarteru se nyní objevil jeden malý nositelný gadget UPRIGHT GO, který si klade za cíl zlepšit vaše držení těla. O tom, že právě toto je pro mnoho lidí palčivý problém, přitom svědčí i skutečnost, že měsíc před koncem kampaně již překročil desetinásobek požadované částky.

UPRIGHT GO přitom funguje zcela jednoduše. Stačí zapnout a přilepit pomocí oboustranné samolepky z měkkého silikonu na horní část zad. Nemusíte se přitom obávat, že by vám nějak bránil v pohybu nebo překážel. Jeho rozměry jsou pouhých 55,25 × 33,16 × 11,62 milimetrů a hmotnost 12 gramů.

UPRIGHT GO

Zařízení sleduje vaše držení těla ve svislé poloze a zavibruje pokaždé, když se začnete hrbit. Získáte tak okamžitou zpětnou vazbu a postupně změníte své návyky. První pokroky by se měly podle autorů objevit již za dva až tři týdny.

UPRIGHT GO

Změna návyků a trénování správného držení těla je však pouze jednou z funkcí UPRIGHT GO. Můžete jej kromě toho použít i čistě jen ke sledování polohy vašich zad. Přes Bluetooth se připojí k vašemu zařízení s Androidem nebo iOS. Aplikace vám pak poskytne přehled o svých statistikách, aktivitách a pokrocích. Integrovaná Li-Ion baterie s kapacitou 115 mAh by měla vydržet více než 10 tréninkových dní. Dobíjení pak probíhá klasicky přes micro USB.

UPRIGHT GO

V rámci kampaně na Kickstarteru můžete mít UPRIGHT GO už za 69 dolarů (1 700 Kč) a proti doporučené maloobchodní ceně tak ušetříte rovných 30 procent. V ceně získáte kromě samotného přístroje i cestovní pouzdro a balíček pěti měkkých samolepek. Ty by měly vystačit na tři měsíce každodenního používání. Odhadované datum dodání je pak v červnu 2017.

  • Odkaz: www.kickstarter.com
  • Do kdy: 11. 5. 2017
  • Požadovaná částka: 25 000 dolarů
  • Zatím vybráno: 262 642 dolarů (7. 4. 2017 11:00)

Robotická tabule nakreslí, co si budete přát

Našemu druhému dnešnímu gadgetu – robotické tabuli Joto – již zbývá do konce velice úspěšné kampaně posledních několik dní. Jedná se o zajímavou nadstavbu klasické bílé tabule, na kterou se píše speciálními stíratelnými fixy, a používá se ve školách i firmách. Joto se však se svým rámem a zavěšením na zeď blíží spíše obrazu než klasické tabuli.

V tomto případě však malování a kreslení zajišťuje robotické posuvné rameno, do kterého je upevněný fix. V aplikaci v mobilním zařízení nebo v počítači si vytvoříte nebo vyberete, co chcete nakreslit a Joto to udělá za vás.

Joto

Záleží pouze na vaší fantazii. Je jedno, jestli se jedná o nákupní seznam, vzkaz pro vaše blízké, dětskou malůvku nebo umělecké dílo. Může stejně tak fungovat jako obraz, který smažete a nahradíte jiným, když se vám omrzí jako tabule s nabídkou dne v restauraci nebo kavárně. Autoři však nabídli i otevřené Joto API, které umožňuje integrovat do aplikace podporu dalších oblíbených služeb, jako je například Twitter, Trello, Slack, Google Calendar nebo Spotify.

Joto

Sadu s jednou tabulí Joto můžete mít momentálně v limitované nabídce za 165 liber (5 200 Kč) s odhadovaným datem dodání v prosinci 2017. Počet dostupných kusů je však již téměř vyčerpaný a další nabídka pak začíná na 245 librách (7 720 Kč). Její součástí je však 365 kreseb známých umělců, které si můžete nechat na své tabuli Joto nakreslit. Odhadované datum dodání je v tomto případě až v březnu 2018.

  • Odkaz: www.indiegogo.com
  • Do kdy: 13. 4. 2017
  • Požadovaná částka: 100 000 liber
  • Zatím vybráno: 294 439 liber (7. 4. 2017 11:00)

Zdroje: kickstarter.com, kickstarter.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze