Bojí se Samsung iPhonu X? Galaxy S9 se prý představí již na začátku roku 2018

19
Bojí se Samsung iPhonu X? Galaxy S9 se prý představí již na začátku roku 2018
  • Samsung Galaxy S8 se ještě ani pořádně neohřál na pultech obchodů a už se spekuluje o nástupci
  • Novinka se má představit již v lednu příštího roku
  • Samsung se pravděpodobně obává výročního iPhonu, který se představí 12. září

Samsung Galaxy S8 je bezesporu špičkový telefon. Vynořuje se pro něj však nebezpečná konkurence – například LG V30 vypadá více než dobře a všeobecně se hodně slibuje od nového iPhonu X (8), který se představí již za pár dní. Apple totiž oznámil, že keynote se uskuteční už 12. září v Divadle Steva Jobse. Pokud se naplní předpoklady, bude nový iPhone pro Samsung velkou konkurencí, a to i přes to, že se očekává vysoká cena startující na 999 dolarech (cca 26,5 tisíc korun). Jenže, jak už ze zkušeností víme, nové iPhony se prodávají rok od roku lépe, a to jejich cena mezigeneračně neklesá.

Dle všeho příchod iPhonu 8 ovlivnil i samotný Samsung a jeho vývojový plán. Nové informace se opírají o tezi, že se nový model z rodiny Galaxy S představí již na konci ledna příštího roku, tedy o necelé 3 měsíce dříve oproti zvyklostem. Do prodeje by se pak novinka měla dostat již v polovině února, případně ještě dříve.

Samsung Display začne dodávat OLED panely již v listopadu tohoto roku, což je o dva měsíce dříve, než se tak stalo u modelu S8. Tehdy proběhla distribuce panelů až v lednu roku 2017. Panely se obvykle dodávají před ostatními díly, které jsou nutné k sestavení telefonu, což samotné trvá zhruba 2 až 3 měsíce, i z tohoto důvodu vznikly dohady o představení pokračovatele řady.

A co že se od nového Galaxy S9 očekává? Design by se příliš změnit neměl, zachovaný zůstane také podlouhlý zaoblený displej. Vcelku nasnadě je implementace duálního fotoaparátu, který u Samsungu debutoval v modelu Galaxy Note8. Odvážnější spekulace naznačují, že bychom se měli dočkat čtečky otisků prstů pod sklem displeje. Mimochodem, aktuální umístění čtečky otisků prstů je zřejmě nejpalčivějším a nejkomentovanějším neduhem současné generace.

Samsung Galaxy S8 – videopohled

Technické parametry Samsung Galaxy S8

Kompletní specifikace
Konstrukce148,9 × 68,1 × 8 mm, 155 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP68
DisplejSuper AMOLED, 5,8" (2 960 × 1 440 px)
Fotoaparát12 Mpx (4 032 × 3 024), LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 410 px, 30 FPS
ChipsetExynos 9 Series (8895), CPU: 4×2,3 GHz + 4×1,7 GHz, GPU: ARM Mali-G71 MP8
PaměťRAM: 4 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSDXC
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 000 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ano
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor3 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:32 hodin
Dostupnostduben 2017,

Zdroj: gsmarena.com, theinvestor.co

Diskuze ke článku
Lukáš
Ale noták, tohle je tady každý rok. Já si myslím, že S9 bude představena ve stejném termínu jako vždycky.
Xwert Is
Xwert Is
Naposledy upraveno: 1. 9. 2017 18:32
Výhodou iPhone je to že ho predstavujú pred Vianocami a teda presne v tú dobu kedy je to novinka a nastáva nákupný boom. Samsung predstaví svoje S-ká vždy začiatkom roka a teda po Vianociach čím podľa mňa prichádza o potencionálnych zákazníkov. Síce teraz predstavili Note ale to nie je bežný mobil pre každého je to pre špecifickú klientelu takže keby Samsung predstavoval svoje novinky v tesnom závese za iPhonom tak by to bolo strategicky lepšie. Som zvedavý na nové iPhony a aj na nové Samsungy.
Carda
Se nedivím že se bojí, upřímně by mě překvapilo kdyby Samsungu ukázaly nějaký zázrak s TouchID a že to jde i jinak jak na zadní stranu a ještě tak blbě jak to dali u obou modelů :)
Míša
Proč by se měl Samsung bát? Ve světě androidu má neotřesitelné postavení a jen málokdo přemýšlí mezi iPhonem a Galaxy... To jsou zase spekulace z pisálkovy řiti...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze