Apple opět vydělává více, rostly i prodeje iPhonů a iPadů

12
Apple opět vydělává více, rostly i prodeje iPhonů a iPadů
  • Tržby Applu za 3. fiskální čtvrtletí překonaly očekávání a dosáhly 45,4 miliard dolarů
  • Vše se projevilo také na růstu ceny akcií
  • Dařilo se i prodejům iPhonů a po dlouhé době iPadů

Apple dnes zveřejnil své hospodářské výsledky za uplynulé třetí fiskální čtvrtletí roku 2017, které skončilo 1. července letošního roku. Apple může být rozhodně spokojený, neboť se mu podařilo vytvořit tržby ve výši 45,4 miliard dolarů, což je 7% meziroční nárůst. Čistý zisk dosáhl 8,7 miliard dolarů. Pozitivně se tato čísla promítla rovněž do ceny akcií, která vystoupala na 1,67 dolarů za kus. Ve stejném období loni to bylo přitom pouze 1,42 dolarů za akcii.

prodeje 3Q 2017 (mil.) prodeje 3Q 2016 (mil.) meziroční změna
iPhony 41,03 40,4 1,55 %
iPady 11,4 9,95 15 %

Tim Cook v tiskové zprávě chválí prodeje současných iPhonů. Například uvádí, že prodeje modelu iPhone 7 Plus jsou dramaticky lepší ve srovnání s předchůdcem v podobě iPhonu 6s Plus. Konkrétní čísla si však Cook tradičně nechal pro sebe. Celkově se za čtvrtletí prodalo 41,03 miliónů iPhonů, což je meziročně nepatrně více. Ve stejném období loni se prodalo 40,4 miliónů kusů. Za zmínku dále rozhodně stojí, že od dob prvního iPhonu se již celosvětově prodalo 1,2 miliardy telefonů s logem nakousnutého jablka.

Po dlouhé době dělají Applu radost také iPady. Těch se během třetího čtvrtletí prodalo 11,4 miliónů kusů a jde o 15% meziroční nárůst. Loni se jich prodalo jen 9,95 miliónů kusů. Za zlepšením stojí údajně pokles ceny a také dobré výsledky na klíčových trzích. Dvouciferný procentní nárůst Apple zaznamenal například v USA, Německu, Japonsku, Velké Británii či Číně. Závěrem můžeme připojit vyhlídku do 4. fiskálního čtvrtletí, ve kterém Apple očekává tržby pohybující se kolem 50 miliard dolarů.

Zdroj: apple.com, fonearena.com

Diskuze ke článku
Dave
Prodejům iPadů se moc nedivím na trhu neni kromě Samsungu a Applu jediný výrobce s pořádným tabletem.
Jen
Ja jsem jen zvědavý jaký bude ten letošní iphone, toliko humbuku a očekávání tak veliká, že se mohou čekat prodeje dvojnásobné. Uvidíme, chce to už zase změnu.
ICE
Přišel obnovovací cyklus tabletů, které vydrží déle než telefony. A bohužel u Androidu je ta nabídka naprosto příšerná.
Michal
Kupuju, kupuju, kupujuuuuu..... prodejte mi to, rychle než se pohrnou ostatní..... kupujuuuuuu!!!!

Akcie Apple za 1,67 $ to je zadarmoooo

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze