BlackBerry stále žije! Reinkarnovalo se do speciálního krytu Clicks na iPhone

BlackBerry stále žije! Reinkarnovalo se do speciálního krytu Clicks na iPhone
Fotografie: Clicks Technology
  • Pouzdro s klávesnicí váží necelých 70 gramů a je napájeno přímo z iPhonu
  • Prozatím je Clicks dostupné pro iPhony 14 Pro a 15 Pro (Max)
  • Klávesnice obsahuje rovněž klávesu CMD, díky níž lze využívat různé zkratky v rámci iOS

Společnost BlackBerry, která se proslavila fantastickými telefony, jež byly v době jejich největší slávy přinejmenším stejně populární jako iPhony, sice již smartphony nevyrábí, její odkaz však díky firmě Clicks Technology žije dál. „Duch“ BlackBerry v podobě legendární fyzické klávesnice se totiž přemístil do speciálního pouzdra s jednoduchým názvem Clicks. Čím vším se pokusí novinka s cenou několika tisíc korun zaujmout?

Když na fyzickou klávesnici nedáte dopustit

Původní smartphony BlackBerry se kromě špičkového zabezpečení a speciálních funkcí vyjímaly především povedenou fyzickou klávesnicí, která umožňovala velmi rychlé a přesné psaní i delších textů. Ostatně i proto musel mít kdysi každý výkonný manažer telefon BlackBerry, na kterém se psaly e-mailové zprávy jedna radost. Fanoušci této značky v podobě youtuberů s přezdívkami MrMobile a CrackBerry Kevin se pak rozhodli založit vlastní značku s názvem Clicks Technology, jež má tuto nespornou výhodu přinést mezi běžné uživatele iPhonů. Novinku se ostatně rozhodli oficiálně prezentovat také na veletrhu CES 2024, jak uvádí The Verge.

Nepřekvapí proto, že na YouTube kanálu MrMobile můžeme najít video, které pouzdro s klávesnicí Clicks představuje v plné kráse. Nasazení na iPhone probíhá skrze Lightning či USB-C, který se zasune do telefonu spolu se silikonovým pouzdrem, jež se „navleče“ na horní stranu a klávesnice je připravena k používání. Díky propojení skrze konektor je slibována okamžitá odezva během psaní. Pouzdro s klávesnicí Clicks tedy nevyužívá k přenosu dat Bluetooth, nemá však ani integrovanou baterii, což znamená, že energii čerpá přímo z iPhonu. Důležité je nicméně zmínit, že pouzdro umožňuje rychlé nabíjení iPhonu skrze „průchodku“. Zdá se tak, že jediné, co Clicks chybí (a zřejmě se objeví u další generace), je kompatibilita s technologií MagSafe, takže na něm toto příslušenství nebude (alespoň ne příliš dobře) držet. Nicméně podpora standardního bezdrátového nabíjení zůstala zachována.

Dvě barvy do začátku i klávesa CMD

Kromě fyzické klávesnice s poměrně vystouplými tlačítky i pěkně širokým mezerníkem či klávesou Enter zaujme rovněž výrazná žlutá barva, která vytváří v kombinaci s černou zajímavý kontrast. Na začátek bude Clicks nabízeno právě v této žluté přezdívané jako „BumbleBee“ a také šedomodré „London Sky“, později bychom se však měli dočkat více barevných kombinací.

Clicks

Samotná klávesnice má mít pak podle tvůrců velmi příjemnou odezvu a nechybí jí ani praktické podsvícení. Dokonce zde najdeme i tlačítko CMD, s nímž lze využívat v rámci iOS různé zkratky. Například zmáčknutím CMD + H se lze vrátit na domovskou obrazovku, kombinací mezerníku + CMD pak otevřít vyhledávání.

Pokud vás tato klávesnice à la BlackBerry oslovila, můžete zavítat na oficiální e-shop clicks.tech, kde si můžete zakoupit model pro iPhone 14 Pro (s odesláním do 1. února) za 139 amerických dolarů ( 3 700 korun včetně DPH). Majitelé novějšího iPhonu 15 Pro si mohou za stejnou cenu objednat Clicks s odesláním v polovině března a uživatelé iPhonu 15 Pro Max si mohou za příplatek 20 dolarů (celková cena tak bude přibližně 4 200 korun) objednat Clicks s odesláním na začátku jara. Hmotnost pouzdra s klávesnicí činí 62 gramů u menších modelů Pro, respektive 65 gramů u Pro Max.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze